Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πως καταντήσαμε... ή μάλλον που μας καταντήσανε οι πολιτικοί της πλάκας, της μίζας και της διαπλοκής

Κινδυνεύουν με φυλάκιση για μικροπαραβάσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής!





Τον δικό τους γολγοθά ανεβαίνουν δεκάδες Ηλείοι που έχουν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορες «μικροαιτίες» οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρηματικές ποινές και δεν μπορούν να τις πληρώσουν.
Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει μια καταδικαστική απόφαση τετράμηνης φυλάκισης (έχοντας εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα) να μην μπορεί να την εξαγοράσει και να κινδυνεύει να πάει φυλακή και να «στοιβαχθεί» με άλλους φυλακισμένους με πολυετείς καθείρξεις και ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Για να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος αρκεί και μόνο να σημειώσουμε ότι αν κάποιος καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 μηνών τότε θα χρειαστεί να πληρώσει 5 ευρώ την ημέρα (αυτό που παλιά ήταν 1.500 μεταλλικές δρχ.) συν την προσαύξηση 110% (πρώτα ήταν 70%, άρα 10,5 ευρώ ημερησίως πλέον των δικαστικών εξόδων. Συνολικά για πεντάμηνη φυλάκιση θα πρέπει να καταβάλει (σ.σ. ευτυχώς τώρα γίνεται και με δόσεις) το ποσό των 1.575 ευρώ.
Ποιος όμως έχει αυτά τα χρήματα; Όταν μάλιστα «τρέχουν» τα δάνεια των τραπεζών, οι φόροι στις ΔΟΥ, τα χαράτσια στη ΔΕΗ κ.λ.π.
Καθημερινά στα πρωτοδικεία εκτιλύσσονται τραγικές σκηνές με τους πολίτες να παρακαλούν τους αρμόδιους υπαλλήλους να τους δώσουν 2-3 μέρες διορία για να μαζέψουν τα χρήματα της δόσης ώστε να μη διαβιβαστεί ο φάκελός τους στην Αστυνομία που θα είναι υποχρεωμένη να τους συλλάβει για να εκτίσουν την ποινή.
«Σας παρακαλώ, αφήστε με δύο-τρεις μέρες για να σας πληρώσω», έλεγε τις προάλλες μια «γυναικούλα» στον υπάλληλο. «Μαζέψαμε το σανό και δεν ήρθε ο αγοραστής να μας πληρώσει. Μόλις τα πάρουμε θα σας τα φέρω», εκλιπαρούσε.
Σήμερα, μόνο στο Πρωτοδικείο Ηλείας εκκρεμούν περισσότερες από 200 ανάλογες περιπτώσεις, ενώ άλλοι 100 φάκελοι έχουν διαβιβαστεί ήδη στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι έχουν καταδικαστεί και δεν έχουν πληρώσει.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου