Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πούτιν και Κύριλλος στους εορτασμούς για τον εκχριστιανισμό του Κιέβου

Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2013
Πρόκειται για τους 1.025-ους εορτασμούς για τον εκχριστιανισμό της γεωγραφικής αυτής περιοχής.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο προκαθήμενος της ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άλλων ιεραρχών εννέα χριστιανικών εκκλησιών συμμετείχαν, σήμερα, στους 1.025-ους εορτασμούς για τον εκχριστιανισμό της γεωγραφικής αυτής περιοχής.
Η λειτουργία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Βλαδίμηρου σε ανάμνηση του βαπτίσματος του έτους 988 μετά Χριστόν--τότε που ο πρίγκιπας Βλαδίμηρος ο Μεγάλος και άλλοι προύχοντες βαπτίστηκαν Χριστιανοί, στα νερά του Δνείπερου.
Την συγκεκριμένη βάπτιση τηρεί, ως χρονική αφετηρία της, η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας.
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν σχετικώς ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί η Ουκρανία (πάλαι ποτέ σοβιετική Δημοκρατία) να είναι μέλος μιας «Ευρωασιατικής Ένωσης», με ρωσική πρωτοκαθεδρία, παρά να συνδεθεί με την ΕΕ, στόχο τον οποίο θα επιδιώξει να υλοποιήσει το Κίεβο τον Νοέμβριο στη σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Σημειωτέον ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει, έως σήμερα, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο στο Κίεβο, το οποίο εορτάζει ξεχωριστά αυτήν την επέτειο.
Χθες Παρασκευή, την νύκτα, η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς καλλιτέχνες, που διαδήλωναν με πανό, στα οποία τα συνθήματα πρότειναν το κράτος να είναι χωριστό από την Εκκλησία.
Το φεμινιστικό κίνημα Femen, από την πλευρά του, έκανε σήμερα λόγο για «εκφοβιστική εκστρατεία» των αρχών κατά πολιτικών αντιπάλων τους.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου