Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ φοροφυγάδες


Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2013
Με πρόστιμο 50% νομιμοποιούν τα εικονικά τιμολόγια και αίρουν τις ποινικές συνέπειες - Για τους συνεπείς παραμένουν οι ανελέητες προσαυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 200% 
Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κράτος που θέλουν να φτιάξουν, η νέα Ελλάδα που ευαγγελίζονται, μόνο που στην πράξη πίσω στους κοτζαμπάσηδες μας πάνε.
Και τα πειστήρια πάρα πολλά, καθημερινά. Κρύβονται πίσω από αθώες δήθεν διατάξεις, φιλολαϊκές τις εμφανίζουν, όμως πίσω από τα γράμματα όλο και κάποιες... εξυπηρετήσεις βρίσκονται.
Ο... πολυχρονεμένος νέος Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων, που χρόνια τον εξήγγελλαν αλλά όλο σε κάποια υπουργικά συρτάρια χανόταν, χάρη στην «τρόικα» (μεγάλη η χάρη της...) ήρθε επιτέλους με προσφορές για «κάποιους» μεγαλόσχημους που έχουν σοβαρά μπλεξίματα που οδηγούν σε πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων και βαριές ποινές φυλάκισης.
Σύμφωνα με διατάξεις του νέου Κώδικα νομιμοποιούνται τα πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία -πληρώνεις το 50% του αρχικού προστίμου που είχε επιβληθεί και καθάρισες! Τέρμα οι περιπέτειες και ο κίνδυνος να βρεθείς πίσω από τα κάγκελα για αρκετά χρόνια...
Η... δικαιολογία της... ευεργετικής διάταξης είναι να εισρεύσουν όσο περισσότερα λεφτά στο Δημόσιο Ταμείο, γιατί μέχρι τώρα μόνο το 5% των προστίμων που καταλογίζονταν εισπράττονταν!

Για τις προσαυξήσεις καμιά... ευαισθησία! 

Να κλείσεις τα μάτια, να πεις να γίνει μια καινούργια αρχή, αλλά αυτή η... ευεργετική διάθεση γιατί να μην ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις, που μάλιστα δεν έχουν καμιά σχέση με φοροδιαφυγή και την έκδοση εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, όπου οι απώλειες του Δημοσίου είναι τεράστιες; 

Αναφερόμαστε στις εξωφρενικές προσαυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 200% και οι οποίες επιβάλλονται στους φορολογουμένους για καθυστέρηση πληρωμής φόρων (ΦΠΑ, ΦΑΠ, φόρου εισοδήματος κ.λπ.). 

Για όλους αυτούς καμιά ευνοϊκή διάταξη για μείωση μέχρι πλήρους διαγραφής των προσαυξήσεων δεν υπάρχει στο νέο Κώδικα, για τις επιχειρήσεις που το... αμάρτημά τους είναι ότι λογω της κρίσης, της κατάρρευσης του τζίρου έχουν αδυναμία πληρωμής, δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν.
Ούτε και στη ρύθμιση για την καταβολή σε δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπάρχει πρόνοια για κατάργηση των προστίμων.
Που, αν υπήρχε, θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στη ρύθμιση πολλών επιχειρήσεων που έχουν χρέη.
Μια και οι επιτελείς του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα δεν το... σκέφθηκαν, γιατί ζουν στον κόσμο τους, μήπως θα πρέπει και για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα να παρέμβει ο πρωθυπουργός, δίνοντας εντολή για μηδενισμό των προσαυξήσεων;
Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου