Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2013

  • Κινητοποίηση στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων φέρεται πως ήταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι. Η αστυνομία επενέβη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εννέα προσαγωγές, λίγη ώρα μετά την έναρξη εκπομπής του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον δίαυλο 21 του Υμηττού.
  • Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι κοινωνικές υπηρεσίες στον Δήμο Αθηναίων αλλά και στον Δήμο Πειραιά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται την Τρίτη. Ήδη λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την ανακούφιση ομάδων του πληθυσμού που θα μπορούν να καταφεύγουν για να δροσιστούν σε κλιματιζόμενες αίθουσες.
  • Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε τουριστικές περιοχές, σε όλη τη χώρα. Κατά το τριήμερο 26-28 Ιουλίου, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Μυκόνου.
  • Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας «επ' ωφελεία τόσο των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων όσο και του Ελληνικού Δημοσίου» συστήνει το Ελληνικό Δημόσιο με την Εκκλησία της Ελλάδος.
  • Τέλος υπέρ του Δημοσίου 2.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που του διατίθεται θα πληρώνει κάθε ιδιώτης στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία, εφόσον το εισόδημά του του ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Κόσμος

  • Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι επανέρχονται σε διαπραγματεύσεις μετά από τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια που ενορχήστρωσε μετά από πολλά ταξίδια στη Μέση Ανατολή ο Τζον Κέρι. Αν και δεν θα θιγούν αμέσως τα κρίσιμα ζητήματα (εποικισμοί και σύνορα του 1967), οι δύο πλευρές δεν φαίνεται, παρά κάποιες κινήσεις καλής θέλησης, να υποχωρούν από τις θέσεις τους. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τους για τουλάχιστον έξι με εννέα μήνες, ανακοίνωσαν πάντως οι ΗΠΑ, που δηλώνουν έτοιμες να στηρίξουν το διάλογο.
  • Η απόφαση των ισπανικών Αρχών να υποβάλουν σε αυστηρούς έλεγχο τα οχήματα που μπαίνουν στη χώρα από το Γιβραλτάρ ή όσα βγαίνουν από αυτό προκάλεσε το Σαββατοκύριακο μεγάλες ουρές: από την Παρασκευή οι καθυστερήσεις για την είσοδο στην Ισπανία ήταν αρκετά μεγάλες ενώ την Κυριακή οι καθυστερήσεις αφορούν την είσοδο στο Γιβραλτάρ. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε τη Δευτέρα με παρέμβαση του Βρετανού υπουργού στον Ισπανό ομόλογό του.
  • Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 44 επιβαίνοντες, από τους οποίους οι τέσσερις είναι σοβαρά. Τα αίτια παραμένουν για την ώρα αδιευκρίνιστα. Πριν ακόμη συνέλεθει η Ευρώπη από τους 79 νεκρούς στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, είναι το τρίτο σοβαρό περιστατικό με τρένο στην Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα (Γαλλία και Ισπανία είχαν προηγηθεί). Φωτορεπορτάζ...
  • Η πρόεδρος του στρατοδικείου όπου δικάζεται ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ με την κατηγορία ότι παρέδωσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την ενοχή του ή μη θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Η σοβαρότερη από τις 21 κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, η παροχή βοήθειας στον εχθρό, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
  • Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία «θα αναγεννηθεί», όμως θα πρέπει πρώτα «να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η 'μαύρη τρύπα' που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση».

Οικονομία

  • «Οι ελληνικές αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών» τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την έγκριση από το ΔΣ του Ταμείου της δόσης του 1,72 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίες «μεγαλύτερες προσπάθειες» και ότι πρέπει να συνεχιστούν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.
  • Εγκρίθηκε τη Δευτέρα, όπως αναμενόταν, από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, η εκταμίευση της δόσης ύψους 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Τα χρήματα αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη.
  • Σε 240.000 ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με ζημίες 250.000 εκατ. ευρώ το 2012, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Αθλητισμός

  • Ήττα με 3-1 και... γλυκόπικρη γεύση από την Γουέστ Μπρόγουιτς γνώρισε ο Ατρόμητος σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο στάδιο «Σριούσμπερι». Το γκολ της ελληνικής ομάδας που προηγήθηκε σημείωσε ο Καραγκούνης στο 14ο λεπτό, ενώ για τους Άγγλους σκόραραν οι Ανελκά (54'), Μπεραίνο (72') και Ρόζενμπεργκ (87'). Ο Μπεραίνο είχε και σουτ στο δοκάρι στο 66ο λεπτό, όμως, σε γενικές γραμμές η ομάδα του Περιστερίου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
  • Για ένα ακόμα χρόνο δανεικός με την φανέλα του Αρη θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Τάτος, που δεν επελέγη για το ρόστερ του Ολυμπιακού στην καινούργια σεζόν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Δημήτρης Ηλιάδης είχε συνάντηση στον Πειραιά με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και προσπάθησε να αποκτήσει τον Ανδρέα Τάτο με ελεύθερη μεταγραφή, παρουσία και του ίδιου του παίκτη αλλά ο Ολυμπιακός δεν συναίνεσε παρά μόνο στον δανεισμό του παίκτη για την ερχόμενη περίοδο.
  • Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει την πρόθεση να «σπάσει» κάθε ρεκόρ με τηναπόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, όμως η Τότεναμ φαίνεται να είναι αποφασισμένηνα κρατήσει τον Ουαλό, κοιτάζοντας περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτικαι όχι το οικονομικό. Έτσι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ηομάδα του Λονδίνου αρνήθηκε πρόταση 98,5 εκατ. ευρώ τον Μαδριλένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου