Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αθώος για τη βοήθεια στον εχθρό ο Μάνινγκ, ένοχος για κατασκοπεία

Gary Cameron/«Reuter»

Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2013
Ο Μάνινγκ συνοδευόμενος στο δικαστήριο.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («New York Times»). Ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ απαλλάχτηκε για την κατηγορία της βοήθειας στον εχθρό που τον βάρυνε για την διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων στο Wikileaks αλλά καταδικάστηκε για τα περισσότερα από τα άλλα 20 αδικήματα που τον βάρυναν, αποφάσισε την Τρίτη το στρατοδικείο.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία καταδικάστηκε για πέντε αδικήματα που αφορούν κλοπή και άλλα πέντε που αφορούν κατασκοπεία.
Τυχόν καταδίκη για βοήθεια στον εχθρό επέσυρε την ποινή των ισοβίων, τα άλλα αδικήματα όμως αθροιστικά μπορεί να τιμωρηθούν με δεκάδες χρόνια φυλάκισης.
Ο Μάνινγκ είχε δηλώσει ένοχος για κάποια από τα μικρότερης σημασίας αδικήματα και απέρριπτε την κατηγορία της βοήθειας στον εχθρό. Οι κατήγοροι τον είχαν χαρακτηρίσει για τις πράξεις του προδότη, η υπεράσπισή του όμως αντέκρουσε τους χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι εργάστηκε για το κοινό καλό ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για την στρατιωτική και τη διπλωματική πολιτική των ΗΠΑ.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου