Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σε «τεντωμένο σχοινί» η Αίγυπτος

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κάιρο και στην επαρχία σήμερα, αναγγέλθηκε η άφιξη της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Αστον

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ Μπεμπλάουϊ εξουσιοδοτήθηκε σήμερα με προεδρικό διάταγμα, να διατάσσει συλλήψεις πολιτών. Ο προεδρικός εκρόσωπος δήλωσε στο μεταξύ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας 'Αλ Αχράμ' ότι δεν υπάρχει κατά νούν κανένα σχέδιο, η μεταβατική προεδρία να κηρύξει την Αίγυπτο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Νωρίτερα σήμερα όπως οι αρχές αναγνώρισαν ένας, ακόμα, πολίτης σκοτώθηκε ενώ τουλάχιστον άλλοι 40 είναι τραυματίες, μετά από τις παρατεινόμενες σφοδρές συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι --του ισλαμιστή προέδρου που ανέτρεψαν οι στρατιωτικοί την 3η Ιουλίου--, συγκρούσεις που γίνονται στο Κάιρο (το τρέχον 24ωρο στο νότιο τομέα) αλλά και στην επαρχία. Ο πολίτης έχασε την ζωή του στο Πορτ Σάιντ στην διώρυγα του Σουέζ. Σημειώνονται εμπρησμοί οχημάτων.
Δύο δικηγόροι, που έλαβαν άδεια να δούν τον ανατραπέντα πρόεδρο, δήλωσαν ότι κρατείται σε στρατιωτική εγκατάσταση.
Δήλωσαν επίσης οι ίδιοι ότι, ο Μόρσι αρνήθηκε να τους δεχθεί και τούς έστειλε συνεργάτη του.
Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, αφότου ο Μόρσι παύθηκε στις πολλαπλές κινητοποιήσεις που έγιναν, 73 άνθρωποι φονεύθηκαν, ενώ ως 200 τραυματίστηκαν.
Ομως, ο απολογισμός των στρατιωτικών για τις παρατεταμένες και έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις, αφότου παύθηκε ο Μόρσι τα πρώτα 24ωρα του Ιουλίου, στο εξωτερικό κρίθηκε ως «αποσπασματικός».
Τις αμέσως ερχόμενες ώρες, θα φθάσει αεροπορικώς στο Κάιρο η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον, «για συνομιλίες με την μεταβατική κυβέρνηση», βεβαιώνεται αργά σήμερα από συγκλίνουσες πηγές στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου