Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στο μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Συνεχίζει να “ταρακουνιέται” η ανατολική Μεσόγειος και είναι θέμα χρόνου για να ανάψουν μεγαλύτερες φωτιές. Στην Αίγυπτο μαλώνουν μεταξύ τους, στη Λιβύη μεταξύ τους, στο Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους όλο τον Αραβικό Κόσμο, στη Συρία μεταξύ τους, στο Ιράκ μεταξύ τους και με άλλους,στ η Τυνησία μεταξύ τους, στη Τουρκία με... Κούρδους, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρο και άλλους, στην Ελλάδα με τα Σκόπια και πάει λέγοντας. Τα συμέροντα, τα κοιτάσματα πετρελαίου, το φυσικό αέριο και άλλοι οικονομικοί, θρησκευτικοί και πολιτικοί παράγοντες συνάδουν σε μία μεγάλη σύρραξη. Το ερώτημα είναι πότε και ποιοι θα είναι στο μάτι του κυκλώνα; Ο καιρός θα το δείξει. Αλλά δεν είναι μόνο η Μεσόγειος αλλά και σε άλλες περιοχές της Γης “χορεύει ο διάβολος”. Πάρε την Κίνα που το ένα έβδομο του πληθυσμού (κάπου 200 εκατομμύρια) είναι εκατομμυριούχοι και οι υπόλοιποι 1,2 δις ψευτοπερνούν. 
Η Ινδία που και εκεί κάτι παρόμοιο. Όσοι είναι “στα πράγματα” καλά περνούν οι υπόλοιποι... Εάν ξυπνήσει ο λαός τους δεις τι θα γίνει. Οι “άνεμοι” μιλούν για ανακατατάξεις στο χάρτη, λέτε;

Τελείωσε το φολκλορικό φεστιβάλ του Lowell Massachusetts και παρότι επί τρεις ημέρες και νύχτες το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες τέντες είχαν στηθεί με πάγκους, τραπέζια, καρέκλες, ψησταριές, πραμάτειες και άλλα είδη χθες το πρωί τα πάντα ήσαν όπως πριν αρχίσει το φεστιβάλ. Τα πανό, τα πλακάτ, οι τεράστιες πινακίδες όλου είχαν αφαιρεθεί και ούτε ένα σκουπιδάκι δεν υπήρχε. Αυτό θα πει οργάνωση, συμμετοχή, αλληλοκατανόηση και συνεργασίας. Κάποιος που δεν παρευρέθηκε στο φεστιβάλ θα έλεγε ότι από δω δεν πέρασε τόσο και τόσο κόσμος. Πάνω από τριακόσιες χιλιάδες κόσμος πέρασε. Οι διοργανωτές μας είπαν ότι είχε τον περισσότερο κόσμο για τα τελευταία 10-12 χρόνια. Μικροί-μεγάλοι από κοντά και από μακρυά έδωσαν το παρόν στην μεγαλύτερη εκδήλωση της πόλης “μωσαϊκό” που αποτελείται από κατοίκους που προέρχονται από 37 εθνικότητες. Ορατή ήταν η συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων και το σεκιούριτι σε όλο το φεστιβάλ. Βλέπεις μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τα πάντα είναι ποιο “σφικτά”.

Να που οι Κίνα άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα αφού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στο κόσμο άρχισε να ταλαντεύει. Το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας εκτιμούν ότι η οικονομία της Κίνας δεν πάει καλά γιατί τα αξιόγραφα που έχει εκδώσει η Κίνα φτάνουν τα 45% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) της χώρας. Βέβαια το χρέος αυτό της Κίνας έχει υποστηρίξει την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας με την προώθηση επενδύσεων. Αυτή η πολίτικο-οικονομική κατάσταση όμως δεν είναι βιώσιμη. Εάν δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα το Πεκίνο η Κίνα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Ένας τρόπος, ίσως και ο μοναδικός είναι η στροφή προς την εσωτερική ζήτηση. Λέτε να δούμε την Κίνα να υπογράφει “μνημόσυνα” συνεργασίας όπως η Ελλάδα;

Πάνε κι έρχονται στην Ελλάδα και η “βαριά βιομηχανία” της γενέτειρας είναι ο Τουρισμός. Κοντά 20 εκατομμύρια λένε ότι θα είναι ο κόσμος που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα. Κάτι η ανεσιγουριά στην Αίγυπτο, κάτι οι διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις και κράτη της Μεσογείου η Ελλάδα είναι ο τόπος προορισμού για Έλληνες ομογενείς αλλά και άλλων εθνικοτήτων. Μόνο που συνεχίζεται η “απατεωνιά” στα τουριστικά θέρετρα. Πληροφορίες μας λένε ότι σε πολλά μέρη δεν κόβουν αποδείξεις ακόμα. Ότι χρεώνουν ότι θέλουν, ανάλογα τον πελάτη. Στο Λαγανά της Ζακύνθου η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε από τουρίστριες 10 ευρώ παραπάνω την ημέρα εάν θα χρησιμοποιήσουν τον ανεμιστήρα στο ταβάνι και 15 ευρώ την ημέρα εάν θα χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό (air-condition). Έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία για να τα στείλουμε στη ΣΔΟΕ. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά “λαμόγια” υπάρχουν παντού.

Πρέπει να βρεθεί λύση οπωσδήποτε γιατί οι τροϊκανοί θα μας τραβήξουν τα αυτιά. 8,950 υπάλληλοι του δημοσίου πρέπει να πάρουν την “άγουσα” για το σπίτι τους ώστε να διορθωθεί η αδιόρθωτη Ελληνική Οικονομία. Κοντά 9,000 κόσμος, επί τόσο και βάλε ο καθένας και η κάθε μία παρακαλώ να τα χρήματα που χρειάζονται. Εάν δεν βρεθούν οι 8, 950 μπορεί να μη μας δώσουν τη δόση μας (sic) οι Ευρωπαίοι και τότε κλάψε Χαράλαμπε. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις... Ναι, ναι είναι πρόβλημα! Είπαν να “σχολάσουν" τους παπάδες άντε να τους μειώσουν. Είπαν να πληρώνει το κράτος το 50% των μισθών των ιερωμένων και τα άλλα 50% να τα πληρώνει η Εκκλησία της Ελλάδος και πήγε να γίνει το σώσον εαυτό σωθήτω. Και τότε λίγο ακόμα και θα γινόταν η Δευτέρα Παρουσία. Για εκείνα τα αδήλωτα κεφάλαια όμως; Αυτά που πάνε σε σάκους εις την πόλη; Έκοψαν από την αγροτική σύνταξη, έκοψαν από την αναπηρική σύνταξη, έκοψαν, έκοψαν, έκοψαν και κόβουν κάθε μέρα. Α, ρε μεγάλε Γιωργάκη. “Λεφτά υπάρχουν” Που είναι ρε Γιώργο πες και σε μας, που είναι; Εγώ πάντως μπορώ να βρω έτσι με μία ματιά κάπου 1,500 άτομα. 300 βολευτές επί 5 άτομα μέσο όρο που απασχολούν 1,500. 
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου