Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2013

  • Σε ύφεση είναι από το πρωί της Δευτέρας η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους. Καλύτερη είναι η εικόνα και από τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη, λόγω της εξασθένησης των ανέμων.
  • «Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να φτάνει ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Τρίτη. Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Υποχώρηση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη. Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα.
  • Δεύτερη νύχτα αγωνίας ζουν οι κάτοικοι στη νότια Ρόδο και τη Μεσαρά Ηρακλείου, από τις πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται το βράδυ της Κυριακής. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δημοτικές ενότητες Ν.Ρόδου και Λίνδου· αναζυπυρώθηκαν οι εστίες φωτιάς στην Μεσαρά Ηρακλείου. Μικρές εστίες φωτιάς στη Σέριφο, όπου οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά το Σάββατο.
  • Την παύση του αντιδημάρχου που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δ.Μραβέλιας.
  • Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Τον πρωθυπουργό της Ιταλίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα και έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 30 μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας.
  • Αψηφώντας τις δυνάμεις ασφαλείας, εκατοντάδες υποστηρικτές του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έκαναν πορεία με «στόχο» το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών. Τη Δευτέρα, στο Κάιρο φτάνει η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, κομίζοντας -ξανά- μήνυμα για πολιτική μετάβαση που δεν θα αποκλείει του Αδελφούς Μουσουλμάνους.
  • Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 52χρονος Φρανθίσκο Γκαρθόν, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας των ισπανικών σιδηροδρόμων (Renfe), η οποία εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 79 άνθρωποι.
  • Σχέδιο που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή την απόρριψη οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους ενέκρινε την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση. Επίσης, εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών, η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε την απελευθέρωση 104 Παλαιστινίων κρατουμένων.
  • Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων, παρά την αιματοχυσία του Σαββάτου που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 72 ανθρώπους -ή 200 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων. Η κλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον θα βρίσκεται στο Κάιρο μέσα στις επόμενες ώρες, για «συνομιλίες με την μεταβατική κυβέρνηση».

Οικονομία

  • Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο ποσοστό κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου. Αμέσως δε μετά τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις, θα ζητηθεί η άντληση ρευστότητας για την Τράπεζα Κύπρου απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το τελικό ύψος του «κουρέματος» στις ανασφάλιστες καταθέσεις θα ανέρχεται στο 47,5%, ποσοστό στο οποίο συμφώνησαν τρόικα και Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
  • Δύο υψηλά ιστάμενα μέλη του Συμβουλίου της ΕΚΤ καλούν ανοικτά την Τράπεζα να δημοσιεύει τα πρακτικά των συνεδριάσεών της ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια γύρω από τη λειτουργία της, ιδιαίτερα ενόψει του ευρύτερου ρόλου που πρόκειται να αναλάβει η ΕΚΤ για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα.
  • Για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ενημερωθεί σήμερα Δευτέρα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης ύψους 1,74 δισ. ευρώ που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκταμιευθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αθλητισμός

  • Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νίκου Καρέλη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και απομένουν μόνο οι υπογραφές και η ανακοίνωση. Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με τα τροφεία του 21χρονου διεθνή επιθετικού ξεπεράστηκε και πλέον η επιστροφή του νεαρού επιθετικού στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είναι πολύ κοντά.
  • Στο στόχαστρο της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Πάουλο Μασάντο, όπως αποκαλύπτει η πορτογαλική «Record»! Ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού, για τον οποίο έχει καταθέσει επίσημη πρόταση η Ρούμπιν Καζάν, φέρεται να είναι στους μεταγραφικούς στόχους των Κόκκινων, οι οποίοι έχουν σχηματίσει πολύ καλή γνώμη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο φιλικό ματς των δύο ομάδων στις 3 Αυγούστου, να υπάρξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές!
  • Η Γερμανία κατέκτησε το Euro 2013 γυναικών επικρατώντας με 1-0 της Νορβηγίας στον τελικό. Πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης η Γερμανίδα τερματοφύλακας, η οποία απέκρουσε δύο πέναλτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου