Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2013

  • Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Η προθεσμία λήγει στις 2 Αυγούστου.
  • Κρας τεστ στις «δεξαμενές» απολύσεων κάνει η κυβέρνηση, με την τσιμπίδα των ελεγκτών - επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ως εργαλείο για να αποκαλυφθεί το εύρος της χρήσης πλαστών πιστοποιητικών, αλλά και με την τεχνογνωσία του ΑΣΕΠ ως οδηγό για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση στον δρόμο για τη διαθεσιμότητα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αναζητά προσωπικό για αναγκαστικές αποχωρήσεις, οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και όσοι προσελήφθησαν με μη νόμιμα δικαιολογητικά ή με πλαστά πτυχία είναι οι πρώτοι που άμεσα επιδιώκεται να εκδιωχθούν.
  • Τρεις τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές είναι ο απολογισμός της έντασης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Πάτρας. Αγνωστα άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν σε επιβάτες αυτοκινήτου, κατά πληροφορίες μέλη της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που αυτό κινείτο στην οδό Αράτου, κοντά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
  • Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο.
  • Πυρκαγιά σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα και έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά -η οποία εξελίχθηκε πλησίον του χωριού Αηδόνια χωρίς να απειλεί άμεσα τον οικισμό- στις 10 το βράδυ είχε σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο. Στην Πελοπόννησο ξέσπασαν το απόγευμα άλλες τρεις πυρκαγιές, οι οποίες βρίσκονται σε ύφεση ή υπό μερικό έλεγχο.

Κόσμος

  • H Κίνα κατηγορεί τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπο Σιλάι για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δίκη του. Η σύζυγος του Μπο, Γκου Καλάι, και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Γουάνγκ Λιγιούν, βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας του σκανδάλου της δολοφονίας του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.
  • Τους τουλάχιστον 77 νεκρούς φτάνει ο τραγικός απολογισμός από τον εκτροχιασμό τρένου στη βορειοδυτική Ισπανία, κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν το δυστύχημα στη μεγάλη ταχύτητα με την οποία το τρένο περνούσε από καμπύλη στις γραμμές.
  • Μεγάλος αριθμός θυμάτων -με τους νεκρούς να ξεπερνούν, κατά πληροφορίες, ακόμα και τους είκοσι- είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού επιβατικού τρένου στη βορειοδυτική Ισπανία. Ιατρικές και αστυνομικές πηγές, ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών σε πάνω από 50. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.
  • Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησαν για 41η συναπτή ημέρα οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Σόφιας έξω στο Κοινοβούλιο, επιμένοντας στις κινητοποιήσεις οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν υποχωρήσει καθόλου από την άνοιξη, οπότε και η προηγούμενη κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
  • Την προγραμματισμένη παράδοση τεσσάρων μαχητικών F-16 στην Αίγυπτο αναστέλλει ο Λευκός Οίκος, δεδομένης της «παρούσας κατάστασης» στη χώρα. Η ανακοίνωση του Πενταγώνου έρχεται στη σκιά της βίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι -την οποία οι ΗΠΑ έχουν «φρενάρει» από να χαρακτηρίσουν πραξικόπημα- και των φόβων για γενικευμένη ανάφλεξη που πυροδότησε την Τετάρτη το εμπρηστικό κάλεσμα του στρατού για διαδηλώσεις την Παρασκευή κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία θα βρίσκεται επίσης στους δρόμους...

Οικονομία

  • Οδηγίες προς συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών (φοροτεχνικούς, λογιστές, κτηματομεσίτες) για τους τρόπους με τους οποίους θα εντοπίζουν ύποπτες περιπτώσεις για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
  • Σύσταση προς τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απηύθυνε ο Επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αύριο, Πέμπτη, θα έχει σχετική συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών. «Έχουμε διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία δεν έχουν φθάσει ακόμη στο σύνολό τους στους αποδέκτες», ανέφερε ο κ. Χαν.
  • Στην κατάθεση προσθήκης – τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις» προχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά. Μέσω αυτής ζητά να οριστούν εξαιρέσεις, στις οποίες δεν θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. «Θα πρέπει να υπάρξουν διατάξεις που να καταδεικνύουν κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη δίνοντας τη δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις χωρίς όμως να χάσουν την κύρια κατοικία τους» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Αθλητισμός

  • Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε, ενώ η Παρτιζάν... ίδρωσε για να πάρει την πρόκριση από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η Σλόβαν τέθηκε νοκ άουτ μετά την ήττα της με 3-0 από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, η οποία κατάφερε να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Από την άλλοι, οι Σέρβοι της Παρτιζάν ζορίστηκαν πολύ για να προκριθούν στον 3ο προκριματικό, αφού μετά το 1-1 με τη Σιράκ στην Αρμενία, βρέθηκαν να παίζουν από το 55’ με δέκα παίκτες στο Βελιγράδι, αλλά κράτησε μέχρι τέλους το 0-0.
  • Προτού ακόμα κοπάσει ο «κρότος» από το «μπαμ» με τον Χαβιέρ Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται κοντά σε μία ακόμη μεταγραφική «βόμβα», καθώς σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραχωρήσουν τον Λεάντρο Γκρέκο στην Πάρμα, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη! Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη μεταγραφική του αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν ως δανεικό από την Ατλέτικο και τον γκολκίπερ Ρομπέρτο! «Κολλάει» του Μολό, λόγω υψηλών απαιτήσεων της Νανσί. Η αποστολή του Μίτσελ για την Γερμανία.
  • Από τη μία η κορυφή και από την άλλη ο γκρεμός! Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ειδήσεις ήρθαν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ της Μέταλιστ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Την ώρα, λοιπόν, που ουκρανικό δημοσίευμα εξυμνεί την οικονομική ισχύ του συλλόγου που ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τα 26.1 εκ. δολάρια στα 1 δις 256 εκ. δολάρια, έρχεται ένα γαλλικό δημοσίευμα να... προσγειώσει ανώμαλα τους Ουκρανούς, αναφέροντας ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλο στημένων αγώνων και μάλιστα εκκρεμεί απόφαση του CAS! Απειλεί με αγωγές τη γαλλική εφημερίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου