Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τραγωδία με εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία - Πάνω από 50 οι νεκροί

treno1Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2013
Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην είσοδο του σταθμού Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον
56 νεκροί με τα πτώματα να έχουν διασκορπιστεί γύρω από τα βαγόνια. Εκφράζονται, όμως, φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Ιατρικές και αστυνομικές πηγές ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών στους 70 και πλέον.
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πρόκειται να επισκεφθεί το σημείο του εκτροχιασμού, στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα την Πέμπτη το πρωί, ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Μαδρίτη.
«Ο Ραχόι βρίσκεται σε έκτακτη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Δημοσίων Έργων. Θα επισκεφθούν την περιοχή αύριο το πρωί », συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στη Μαδρίτη.
Στο τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Φερόλ επέβαιναν περίπου 240 άτομα. Οι περισσότεροι επιβάτες του τρένου κατευθύνονταν στη Γαλικία προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη ημέρα του μεγάλου φεστιβάλ του Σαντιάγκο. Όπως είναι φυσικό μετά την τραγωδία όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.
Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε σε μια απότομη στροφή την οποία τεχνικοί χαρακτηρίζουν «δύσκολη», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πάντως ότι άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά πριν τον εκτροχιασμό. Επιβάτες που μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα όταν σε μια απότομη στροφή ένα από τα βαγόνια εξερράγη.
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που σύμφωνα με την El Pais ένα βαγόνι σηκώθηκε περίπου πέντε μέτρα στον αέρα και κατέληξε σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τρένου. Τρία από τα βαγόνια, μάλιστα, έπιασαν φωτιά λίγα λεπτά μετά τον εκτροχιασμό.
«Το τρένο ταξίδευε τόσο γρήγορα... Σε μια στροφή άρχισε να φεύγει από τις γραμμές και τα βαγόνια άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Πολλοί επιβάτες εγκλωβίστηκαν κάτω από βαγόνια. Προσπαθήσαμε να βγούμε κάτω από τα βαγόνια και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι το τρένο καίγεται... Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι και έπιασε φωτιά... Είδα πτώματα» δήλωσε συγκλονισμένος ένας από τους επιβάτες.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν τυχόν εγκλωβισμένους σε κάποια από τα περίπου 13 βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου