Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2013

  • Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ίστριο της νότιας Ρόδου και παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής μαινόταν ανεξέλεγκτη μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Μέχρι τις αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Πόμπια του Δήμου Φαιστού, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο Παρακαλούρι Νεάπολης στον νομό Λασιθίου. Πυρκαγιά και στη Σέριφο.
  • «Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Τρίτη. Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Διαβάστε τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση του καύσωνα
  • Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.
  • Στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία ξεκινά την Κυριακή, αναφέρθηκε με μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. «Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
  • Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ. Αβραμόπουλος και Χέιγκελ θα συναντηθούν την Τρίτη και θα συζητήσουν σειρά διμερών θεμάτων αλλά και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Κόσμος

  • Ο ιστότοπος «εκστρατειών» με συλλογή υπογραφών www.Change.org. αναφέρει πως «τουλάχιστον 62 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ενυπογράφως» το αίτημα να επιστρέψει η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του γάλλου έως προέδρου Νικολά Σαρκοζί συνολικά 410 χιλιάδες ευρώ που χρεώθηκαν «ως κρατικά έξοδα» για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ιδρύματός της.
  • Η ένταση στην Τυνησία και τη Λιβύη παίρνει άλλη διάσταση με το βλέμμα στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, βαρύνοντας την ατμόσφαιρα για τους ισλαμιστές: Με δακρυγόνα απάντησε η αστυνομία στην Τύνιδα εναντίον διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ισλαμιστών, μετά την κηδεία του πολιτικού της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από σαλαφιστές. Ανάλογη δολοφονία στη Λιβύη έβγαλε στους δρόμους της Τρίπολης διαδηλωτές, που έκαναν έφοδο σε γραφεία ισλαμιστικών κομμάτων και φώναζαν συνθήματα για διάλυσή τους.
  • Τις όποιες πιθανότητες για ειρήνευση έθαψε η νύχτα σφαγής στις πόλεις της Αιγύπτου, με τις δύο πλευρές να δείχνουν στο δρόμο πως δεν πρόκειται να υποχώρησουν και την αστυνομία να αποδεικνύει πως δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό μπροστά στους υποστηρικτές του ανατραπέντα προέδρου Μόρσι. Για 65 νεκρούς μιλά επίσημα η κυβέρνηση και προαναγγέλλει πως οι κατασκηνωτές διαδηλωτές «θα αντιμετωπιστούν σύντομα», για 120 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
  • Να μην μένουν κλεισμένοι στις ενορίες τους και να αναζητήσουν οι ίδιοι τον κόσμο μέχρι και στις «εσχατιές» της κοινωνίας κάλεσε τους καθολικούς επισκόπους ο Πάπας Φραγκίσκος, στην ομιλία του κατά τη λειτουργία στον καθεδρικό του Ρίο ντε Ζανέιρο. «Δεν φτάνουν οι ανοιχτές πόρτες των εκκλησιών, πρέπει και να τις περάσουμε για να αναζητήσουμε εμείς το λαό» είπε στους περίπου 1.000 καρδιναλίους που βρίσκονταν στον καθεδρικό.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis και τους 4.000 φοροελεγκτές θέτει σε εφαρμογή το επομενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλήσει έσοδα. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αμερικανική φιλοσοφία «follow the money».
  • Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των εταίρων της και μετά το 2014.
  • Αισθητή είναι η βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για συνομιλίες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία αναφέρει ως παράδειγμα την εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι. Τόνισε ότι αυτά που ζητούνται από τους Έλληνες αποτελούν εξαιρετική επιβάρυνση, αλλά, όπως είπε, «θα πρέπει κάποιος να το δει συνολικά ως κάθαρση».

Αθλητισμός

  • Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε 4-2 της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα για το Σούπερ Καπ Γερμανίας, που έγινε στο Ντόρτμουντ, κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν και παράλληλα «σκίασε» το επίσημο ντεμπούτο του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης.
  • Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε το Σάββατο με την Βαλανσιέν στη Γαλλία, καθώς ηττήθηκε 4-0, δεχόμενος μάλιστα τρία γκολ στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης.Αναστασίου: «Δεν είχαμε θέληση για άμυνα»...
  • Με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στην αρχική ενδεκάδα, ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Ντεν Χάαγκ σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Χάγη. Ο Αργεντινός ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και έδειξε σε καλή κατάσταση στα 53 λεπτά που αγωνίστηκε. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 77' ο Φαν Χάρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου