Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης 1,72 δισ. ευρώ

Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2013

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη. «Η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο, αλλά απομένουν να γίνουν αρκετά», αναφέρει ο Πολ Τόμσεν στην έκθεση αξιολόγησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, τη δόση του 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, το ΔΣ του Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την τέταρτη αξιολόγηση της απόδοσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο ενός οικονομικού προγράμματος.
Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.
Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου