Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Ποντίφικας που φέρνει την «επανάσταση»

Δημοσίευμα του CNN

Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2013

Τολμά να θίξει «καυτά» θέματα για την Καθολική Εκκλησία, τα οποία οι προκάτοχοί του δεν τα άγγιζαν καν

Την επανάσταση στην Καθολική Εκκλησία φέρνει ο Πάπας Φραγκίσκος. Όπως σχολιάζει το CNN, ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δίνει τις παπικές ευλογίες του στους νέους, αλλά και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το ποίμνιό του και όχι μόνο.  Ο,τι κάνει το κάνει με πάθος,, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.
Ο αρχηγός των 1,2 δισεκατομμυρίων πιστών της Καθολικής Εκκλησίας , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN, σχολιάζοντας τα ιταλικά δημοσιεύματα που κάνουν μία πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης του Πάπα στη Βραζιλία -του πρώτου σταθμού του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε το ρόλο του Ποντίφικα- σηματοδοτεί αλλαγές  όχι μόνο στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Αυτό που κάνει με τις δηλώσεις του είναι να φέρνει πιο κοντά στον λαό το παπικό του έργο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται λαοφιλής και ιδιαίτερα προσιτός σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές κατηγορίες , σχολιάζει επίσης το CNN.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να κάνει τη... διαφορά. Εξάλλου, διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα. Δεν είναι τυχαίο ότι, λίγες ώρες προτού αποχωρήσει από τη Βραζιλία, ξάφνιασε τους πάντες κάνοντας... άνοιγμα στην ομοφυλοφιλική κοινότητα: "Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω; ", αναρωτήθηκε ο Ποντίφικας τείνοντας χείρα φιλίας στους ομοφυλόφιλους κληρικούς», υποστηρίζει το αμερικανικό δίκτυο και προσθέτει πως εκτός από τους ομοφυλόφιλους, μίλησε με θερμά λόγια και για τις διαζευγμένες και ξαναπαντρεμένες Καθολικές.
«Κάθε πάπας φέρνει τα... δώρα του στο ποίμνιό του, όμως ο Φραγκίσκος σίγουρα φέρνει κάτι νέο.  Δίχως να ακυρώνει το έργο των προκατόχων του», συνεχίζει το CNN και, όπως επισημαίνει, τολμά να θίξει «καυτά» θέματα για την Καθολική Εκκλησία, τα οποία οι προηγούμενοι Πάπες δεν τα άγγιζαν καν.
«Μπορεί να έκαναν αναφορά στη φτώχεια και στην οικονομική εξαθλίωση , να επισκέπτονταν φαβέλες , απέφευγαν όμως με τακτ να σχολιάσουν ένα θέμα που διχάζει την κοινή γνώμη, δηλαδή τους γκέι», επισημαίνει, τέλος, το CNN. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου