Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2013

  • Έκρηξη σημειώθηκε στις 5:28 το πρωί της Τετάρτης σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας διερχόμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επίσης σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε γύρω κτίρια.
  • Θα διατηρηθούν και την Τετάρτη οι υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ τα πρώτα δείγματα υποχώρησης του καύσωνα θα εκδηλωθούν στα βόρεια της χώρας. Η ουσιαστική ανάσα δροσιάς θα έρθει από την Πέμπτη. Ξεπέρασε του 40 βαθμούς ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση... Τι πρέπει να προσέχετε...
  • Σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους (κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες), με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα στη Χίο, απασχολεί την Αντιτρομοκρατική. Το σκάφος είχε προορισμό την Τουρκία και από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι το φορτίο προοριζόταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία. Οι τέσσερις επιβάτες του φουσκωτού συνελήφθησαν. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν αργότερα στη Χίο. Προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Τη στάση της κυρίας Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, με την επίθεση προς τον Γιάννη Δραγασάκη με αναφορές προς τη θυγατέρα του, στηλιτεύουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Χαρακτηρίζουν «χυδαία» την προσπάθεια της βουλευτίνας της Χρυσής Αυγής να προσβάλει τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι θεωρούν «αναγκαίο να πάρουμε θέση απέναντι σε τέτοιου είδους απόψεις και συμπεριφορές».
  • Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές της Δραπετσώνας και της Αμφιάλης εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που έχει θέσει εκτός λειτουργίας υποσταθμούς στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κόσμος

  • Ένας λαοφιλής ηγέτης και η σύζυγός του συναντούν ενθουσιώδεις και χαρούμενους οπαδούς τους: ποιος ηγέτης δεν θα ήθελε να προβάλλει αυτήν την εικόνα; Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα απεικονίζονται ατσαλάκωτοι στις πιο πολλές φωτογραφίες του λογαριασμού της συριακής προεδρίας στο Instagram, ενώ σε όλη τη χώρα μαίνεται ένας πολύ σκληρός εμφύλιος.
  • Δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στο Πακιστάν δίνει σε άτεκνους συμμετέχοντες ως έπαθλο… μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. Το αμφιλεγόμενο παιχνίδι γνώσεων δεν περιορίστηκε σε ηλεκτρικές συσκευές όπως φούρνους μικροκυμάτων και ψυγεία, και αντικατέστησε τις ηλεκτρικές συσκευές με μωρά που είχαν εγκαταληφθεί από τους γονείς τους.
  • Τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Χομς στην κεντρική Συρία φαίνεται ότι επιδιώκει να καταλάβει ο στρατός της Συρίας που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες μεγάλη επίθεση για να απωθήσει τους αντάρτες με μεγάλο και συνεχιζόμενο κόστος σε απώλειες αμάχων. Εν τω μεταξύ, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Κούρδων της Συρίας σκοτώθηκε όταν εξερράγη το αυτοκίνητό του που άγνωστοι είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά, γεγονός που κινητοποίησε την βαλλόμενη κουρδική μειονότητα στην Συρία.
  • Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης –για την ακρίβεια 811 κιλά– κατασχέθηκε στο λιμάνι της Λισσαβόνας, στην Πορτογαλία, σε μια υπόθεση με ομοιότητες με πρόσφατη ελληνική. Το φορτίο των ναρκωτικών βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, που προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική. Πέντε συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία.
  • Ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ απαλλάχτηκε για την κατηγορία της βοήθειας στον εχθρό που τον βάρυνε για την διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων στο Wikileaks αλλά καταδικάστηκε για τα 19 από τα 20 αδικήματα που τον βάρυναν, αποφάσισε την Τρίτη το στρατοδικείο. Αν και απέφυγε τα ισόβια, οι κατηγορίες στα άλλα μικρότερης βαρύτητας αδικήματα μπορεί να σημαίνουν φυλάκιση ως και 130 ετών.

Οικονομία

  • Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν σε θετικά έδαφος οι αγορές στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, συνεχίζοντας σε μια γενικά καλή πορεία των τελευταίων ημερών.
  • Να διαψεύσει τις πληροφορίες που θέλουν να συμπεριλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου οι διατάξεις για τη νέα τιμολόγηση των έργων στον κλάδο της αιολικής ενέργειας, καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
  • Μέτοχοι του αγωγού φυσικού αερίου TAP έγιναν οι πετρελαϊκές εταιρίες BP, SOCAR και Total, ασκώντας το δικαίωμα προτίμησης που κατείχαν ως μέλη της Διεθνούς Κοινοπραξίας που αναπτύσσει το κοίτασμα Σαζ Ντενίζ ΙΙ στο Αζερμπαϊτζάν, από το οποίο θα τροφοδοτηθεί ο αγωγός.

Αθλητισμός

  • Με τα... δύο πόδια στα πλέι οφ του Champions League βρίσκεται η Βικτόρια Πλζεν που επικράτησε με 4-0 της Νόμε Καλιού εκτός έδρας. Προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που πέρασε με 1-0 από την Δανία επί της Νόρτσελαντ, η Σαχτάρ Καραγκάντι που νίκησε εντός έδρας 3-0 την Σκεντερμπέου, αλλά και η Αϊντχόφεν που επιβλήθηκε με 2-0 της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πιο δύσκολο το έργο της Λιόν που νίκησε μόλις με 1-0 εντός έδρας την Γκρασχόπερς.
  • Οι χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο πρώτο 40λεπτο έκριναν τον αγώνα με την Μέταλιστ σύμφωνα με τον προπονητή του «δικέφαλου» του Βορρά, Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «στα πρώτα 40 λεπτά χάσαμε ουσιαστικά το παιχνίδι, γιατί αν και κάναμε πολλές φάσεις, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε». «Δεν μας άξιζε τέτοιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Τζιόλης.
  • Ο Μίρον Μάρκεβιτς, τεχνικός της Μέταλιστ παρέμεινε προσγειωμένος παρά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος τεχνικός προειδοποίησε ότι «και στο δεύτερο παιχνίδι θα πρέπει να προσέξουμε πολύ», ενώ αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ είπα ότι είναι μια πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου