Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2013

  • Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν και πάλι τα κρατικά αυτοκίνητα άνω των 1.400 κυβικών. Προωθείται η απόσυρσή τους, με προτεραιότητα στα μεγαλύτερα σε κυβισμό και στα παλαιότερα οχήματα και η αντικατάστασή τους, προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση δημόσιων πόρων μέσω της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και των δαπανών για ανταλλακτικά και επισκευές.
  • Τροποποιήσεις έρχονται από το αύριο, Σάββατο, στις λεωφορειακές γραμμές της ΟΣΥ λόγω της λειτουργίας των τεσσάρων νέων σταθμών της γραμμής 2 του μετρό («Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό») στα νότια προάστια της Αττικής.
  • Στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό στα νότια προάστια. Η επέκταση περιλαμβάνει, συνολικά, τέσσερις νέους σταθμούς: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή Ελληνικό-Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά.
  • Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κάνει πίσω στη μάχη κατά του νεοναζισμού και των ενεργειών της Χρυσής Αυγής που πλήττουν τη δημοκρατική νομιμότητα έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τα τελευταία γεγονότα.
  • Το οριστικό καθεστώς για τις αποζημιώσεις των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ περιγράφεται στην τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων σε τρεις πόλεις του Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους. Η έκρηξη με τα περισσότερα θύματα σημειώθηκε στο Νάουφελ, βόρεια της Βαγδάτης, ενώ τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και τη Μοσούλη.
  • Μετά το σοκ, η Ισπανία παρακολουθεί σε βαρύ κλίμα και με φλέγοντα ερωτηματικά τις έρευνες γύρω από τις συνθήκες του τραγικού εκτροχιασμού της υπερταχείας στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα που στοίχισε -μέσα σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα- τη ζωή σε 80 άτομα. Το κεντρικό ερώτημα είναι γιατί το τρένο πήγαινε με 190 χλμ. την ώρα στην στροφή: Ο μηχανοδηγός είναι υπό κράτηση, και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ακόμη και κατηγορίες φόνου από αμέλεια, ενώ εξετάζεται εάν λειτούργησαν όπως έπρεπε τα αυτόματα συστήματα του τρένου. Πρόχειρο νεκροτομείο στάδιο της πόλης, δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη 13 σοροί.
  • Το σώμα ενός άνδρα, που κατά τα φαινόμενα ήταν λαθρεπιβάτης, έπεσε από αεροσκάφος της Air France στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές. Ο άνδρας πρέπει να ήταν μέσα στους τροχούς του αεροσκάφους.
  • Σοκαριστικό βίντεο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία είδε το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει το τρένο να εισέρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα τμήμα των σιδηροτροχιών και να εκτροχιάζεται, πέφτοντας σε ένα τοιχίο κατά μήκος των γραμμών. Υπό κράτηση τέθηκε επισήμως ο μηχανοδηγός. Τουλάχιστον 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 178 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ξένοι πολίτες. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης η αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα.
  • Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα τέθηκε υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Γαλικίας. Ο 52χρονος Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, παραδέχτηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Οικονομία

  • Μετά την ψήφιση και της τελευταίας προαπαιτούμενης δράσης, η οποία καθυστερεί και την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ, η Κομισιόν παρουσιάζει σήμερα, Παρασκευή, την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στην έκθεση αναμένεται να γίνεται αναφορά στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων, στην μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το 2016, στους νέους στόχους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς και στο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 2015.
  • Αίσθηση προκαλεί το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργείου Οικονομικών προς τους εφόρους, που είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο χωρίς ωστόσο να υπάρχει η υπογραφή του Γιάννη Στουρνάρα και στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να συλληφθεί η φοροδιαφυγή γιατί υπηρχαν πολιτικές παρεμβάσεις.
  • Τη συμφωνία για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1η Αυγούστου, θα υπογράψουν σήμερα Παρασκευή οι συναρμόδιοι υπουργοί με εκπροσώπους της αγοράς.

Αθλητισμός

  • Τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της βόρειο ιρλανδικής Λίνφιλντ, πανηγύρισε η Ξάνθη μέσα στο Μπέλφαστ, όπου με ηγέτη και σκόρερ τον Μαρσελίνιο (27', 105') κατάφερε να φτάσει στην πλήρη ανατροπή στην παράταση της ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League και έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Σταντάρ Λιέγης (1/8).Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι του κυπριακού ποδοσφαίρου έκαναν όνειρα πρόκρισης, τα οποία τελικά γκρεμίστηκαν, αφού τόσο η Ομόνοια, όσο και η Ανόρθωση αποδείχτηκαν ιδανικοί αυτόχειρες!
  • Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά και αυτό φαίνεται όχι μόνο από την προετοιμασία για τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League, αλλά γενικότερα από τις κινήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα ακόμη το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας goal.com, όπου αναφέρεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει συνάψει συνεργασία με την Γιουβέντους. Στο μεταξύ, ΠΑΟΚ και Μέταλιστ, δήλωσαν τις λίστες των ποδοσφαιριστών στην UEFA για τα ματς των προκριματικών του Champions League. Νίκη με 2-1 για τις «ρεζέρβες» στην Καλαμαριά και συμπλοκές με οπαδούς του Άρη μετά το τέλος του αγώνες. Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.
  • Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση, ως δανεικού απο την Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό, την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό σύλλογο! Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της». Έτσι, μετά την απόκτηση του Χαβιέ Σαβιόλα και του Καρλ Μετζανί, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την απόκτηση ακόμη δύο παικτών σε διάστημα μια ημέρας, καθώς εκτός από τον Ρομπέρτο, παίκτης των Πειραιωτών είναι και ο Τζόελ Κάμπελ ως δανεικός από την Αρσεναλ, επίσης για έναν χρόνο. Αναχώρησαν για Γερμανία Σαβιόλα και Μετζανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου