Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2013

  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές της πρόνοιας, καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών που, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας (11:00 π.μ.).
  • Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, το πρωί της Παρασκευής εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην ένταξη καθηγητών σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα.
  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή ενάντια στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς συζητείται στη Βουλή, με τον υπουργό να φέρνει νέες αλλαγές. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λένε όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο νόμος αυτός δίνει τη χαριστική βολή στο εμπόριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».
  • Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ' ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο, στον οποίο θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης και το «Αμαλία Φλέμιγκ».
  • Τροποποιήσεις έρχονται από το Σάββατο 27 Ιουλίου στις λεωφορειακές γραμμές της ΟΣΥ λόγω της έναρξης λειτουργίας των τεσσάρων νέων σταθμών της γραμμής 2 του μετρό («Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό») στα νότια προάστια της Αττικής.

Κόσμος

  • Μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μπαράζ αιματηρών επιδρομών σε πολλές περιοχές της Συρίας, την ώρα που λυσσαλέες μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αντικαθεστωτικούς μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι έχει ενημερωθεί για 13 επιθέσεις που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί με χημικά όπλα, μία ημέρα πριν την άφιξη της αποστολής εμπειρογνωμόνων που θα έλθει ενώπιος ενωπίω με το καθεστώς Άσαντ.
  • Ο Έντουαρντ Σνόουντεν συμμορφώνεται πλήρως προς τον όρο του Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα στοιχεία για τη δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δηλώνει ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ που είχε δημοσιεύσει πρώτος ρεπορτάζ βασισμένα σε στοιχεία που αποκάλυψε το «βαθύ λαρύγγι» της NSA. Το γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια ετοιμάζεται, εν τω μεταξύ, να βραβεύσει τον Σνόουντεν με το Whistleblower Prize.
  • Τέλος στη ζωή του φέρεται να έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom Κάρστεν Σλότερ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης στην κατοικία του στο ελβετικό καντόνι του Φρίμπουργκ. Η ηγέτιδα εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελβετία αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «η αστυνομία υποθέτει πως πρόκειται για υπόθεση αυτοκτονίας, και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες» θανάτου του διευθύνοντος συμβούλου στην ηλικία των 49 ετών.
  • Κάθε γονιός γνωρίζει πώς νοιώθουμε με τον Ουίλιαμ, δήλωσε η Κέιτ Μίντλετον κρατώντας στην αγκαλιά της το πρώτο τους παιδί και τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου πριν αναχωρήσουν από το νοσοκομείο St. Mary's με προορισμό τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Ο νεογέννητος πρίγκιπας εμφανίστηκε σε «επίσημη πρώτη» ανάμεσα σε ζητωκραυγές και με τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν γύρω του. Χαμογελαστοί και ήρεμοι μπροστά στις κάμερες οι νέοι γονείς. Η αγωνία για το όνομα του royal baby παρατείνεται... Φωτορεπορτάζ.
  • Ο επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε βαρύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι εξωθεί τα μέσα ενημέρωσης σε αυτολογοκρισία, μετά την ανακοίνωση δημοσιογραφικής ένωσης ότι απολύθηκαν δεκάδες συντάκτες εξαιτίας του τρόπου που κάλυψαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οικονομία

  • Περισσότερο χρόνο για να εγκρίνει την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ζήτησε η Γερμανία, την προηγούμενη της συνεδρίασης του Euroworking Group, επικαλούμενη ενημέρωση της Κομισιόν για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Το όλο θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο, παρά την ψήφισή του από τη Βουλή, δεν είχε πάρει μέχρι αργά το βράδυ αριθμό ΦΕΚ, το οποίο τελικώς έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα...
  • Σε νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, που προβλέπει και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η συζήτηση του νόμου στη Βουλή έχει ξεκινήσει και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, την απόφαση για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα θα παίρνει μόνο ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αν δεν ανακοινώσει απόφαση μέσα στο τρίμηνο θα έχει κυρώσεις. Ακόμη, για τις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο.
  • Μόνο το υγιές τμήμα της τράπεζας First Business Bank (FBB) απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ, προσθέτοντας ότι «η Εθνική Τράπεζα ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης της FBB».

Αθλητισμός

  • Τα «ερυθρόλευκα» προβάρει από το βράδυ της Τρίτης (23/7) ο Χαβιέρ Σαβιόλα, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός έφτασε σε πλήρη συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό και δεν αποκλείεται την Τετάρτη να ακολουθήσει και ο «κρότος» της ανακοίνωσης. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μια άκρως δελεαστική πρόταση στον 31χρόνο επιθετικό και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει προφορική συμφωνία για διετές συμβόλαιο που πολύ δύσκολα θα «χαλάσει».
  • Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο «τρελά» όνειρα των οπαδών του, πραγματοποίησε «εκκωφαντική» εμφάνιση-πρόβα εν όψει των προκριματικών του Champions League με την Μέταλιστ και φιλοδώρησε τη γαλλική Νανσί με έξι γκολ (6-0) σε φιλικό προετοιμασία στην σχεδόν γεμάτη Τούμπα. Την ώρα, βέβαια, που η απόδοση του «Δικεφάλου» στέλνει υπεραισιόδοξα μηνύματα, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να μείνουν «προσγειωμένοι» εν όψει των επίσημων αγώνων με τους Ουκρανούς. Χατ-τρικ (74', 78', 81') από τον Κλάους Αθανασιάδη, ενώ τα άλλα τέρματα σημειώθηκαν από τους Γεωργιάδη (54'), Κατσικά (90') και Πουέλ (34' αυτ.).
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής σε τέσσερις ΠΑΕ έδωσε την Τρίτη η ΕπιτροπήΕπαγγελματικού Αθλητισμού και πρόκειται για τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό και τον Πλατανιά Χανίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διαδικασία δεν κράτησε πολύ ώρα και για τις τέσσερις ΠΑΕ, με την εισήγηση του κ. Δημητρίου να είναι θετική. Έτσι απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ προκειμένου οι τέσσερις ομάδες να εξασφαλίσουν και τυπικά την άδεια και να συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου