Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2011

Ελλάδα
*   Συνεχίζεται ο γολγοθάς για το επιβατικό κοινό, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα εκτός από τα λεωφορεία και τρόλεϊ μπαίνει και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ δεν έχουν λάβει ακόμη αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις, ωστόσο τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι συνδικαλιστές από όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις.
*   Επιμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη δήλωση του ότι «μαζί τα φάγαμε» και εξηγεί μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι το έλλειμμα διογκώθηκε από ατομικές και συλλογικές πρακτικές των πολιτών και πολλών επαγγελματιών.
*   Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για «εξέγερση της πιτζάμας κατά της τρόικας» και για «ψευτολεονταρισμούς του πρωθυπουργού». Τονίζει ότι «πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το μνημόνιο», ενώ τάσσεται υπέρ της «συμπόρευσης όλης της Αριστεράς απέναντι στην κατεδάφιση της κοινωνίας».
*   Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες) των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών τους για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος .
*   «Η Νέα Δημοκρατία εξαντλεί τους λόγους και τις πράξεις της σε αυτοθαυμασμό και περιχαράκωση στον πολιτικό της αυτισμό» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. «Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια προϋποθέτει να λες την αλήθεια» τονίζει ο κ. Πεταλωτής.

Κόσμος
*   Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, υπέγραψε το Σάββατο συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με μικρότερα κόμματα. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (PDK) του Θάτσι συμφώνησε να συνεργαστεί με το κόμμα Συμμαχία για το Νέο Κόσοβο (AKR) και με κόμματα που εκπροσωπούν τις εθνικές μειονότητες, δύο μήνες μετά τις εκλογές.
*   Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, κατέκλυσαν για πέμπτη ημέρα το χώρο μέσα και γύρω από το Καπιτώλιο της πολιτείας του Ουισκόνσιν, εντείνοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας που θα αφαιρέσει πολλά από εργασιακά τους δικαιώματα.
*   Ομάδα ειδικών της ευρωπαϊκής δύναμης προστασίας των συνόρων, Frontex, στέλνει την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ιταλία, προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα μεταναστών από την Τυνησία.
*   Το αίμα αντικυβερνητικών διαδηλωτών βάφει δρόμους και πλατείες στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Ο Μουαμάρ Καντάφι σκληραίνει την καταστολή, οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίγουν αδιακρίτως πυρ στη Βεγγάζη και οι νεκροί ενδέχεται να ξεπερνούν πλέον τους 100. Στο Μπαχρέιν οι διαδηλωτές επιμένουν και ανακαταλαμβάνουν την πλατεία-σύμβολο του Μαργαριταριού, ενώ η κυβέρνηση αρχίζει διάλογο με την αντιπολίτευση. Η αστυνομία διαλύει βίαια διαδήλωση στην Αλγερία, αιματηρές συγκρούσεις στην Υεμένη. Την ίδια ώρα, στο Ιράν η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους την Κυριακή κατά του καθεστώτος Αχμαντινετζάντ...
*   Χιλιάδες Τούρκοι, ανάμεσά τους και οι σύζυγοι των κατηγορούμενων για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία στην Άγκυρα μέχρι το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις αξιωματικών του στρατού που φέρονται να ενέχονται στην υπόθεση «Βαριοπούλα».

Οικονομία
*   Την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου με αυξομειώσεις του οκταώρου και συμψηφισμό του χρόνου σε ετήσια βάση, απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, το πακέτο των νέων αλλαγών στην εργασία καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση εντός του επόμενου δεκαμήνου.
*   Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 συμφώνησαν σε έναν κατάλογο δεικτών για τη μέτρηση των παγκόσμιων ανισορροπιών, μετά από δύσκολες και μακρές συζητήσεις με την Κίνα, που ήταν επιφυλακτική, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της ομάδας.
*   Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη υπουργική συνάντηση της G20, υπό την γαλλική προεδρία, αφού απουσίασε η συναίνεση για τους οικονομικούς δείκτες. Όλες οι πληροφορίες θέλουν την Κίνα να αντιστέκεται σθεναρά στις προτάσεις που παρουσιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου