Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2011

Ελλάδα *   Τον Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός Γιωργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την «ΚτΚ» την αποκάλυψη αυτή κάνει ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ.
*   Κύκλο κρίσιμων επαφών ξεκινά τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου. Ο Γ.Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επί τάπητος θα τεθούν τα σενάρια θωράκισης του ευρώ και οι όροι του νέου συμφώνου ανταγωνιστικότητας, για το οποίο πιέζει η γερμανική πλευρά, καθώς και το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας προς την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός στο ταξίδι του πρωθυπουργού η Φινλανδία, την Τετάρτη.
*   Μία ύποπτη έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας στο Παγκράτι έχει κινητοποιήσει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής. Όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου τυλίχτηκε στις φλόγες, στη συμβολή των οδών Υμηττού και Ιφικράτους, ενώ ο οδηγός του τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Το όχημα ενδέχεται να είναι κλεμμένο.
*   Συνεχίζεται ο γολγοθάς για το επιβατικό κοινό, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα εκτός από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ μπαίνει και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Τη Δευτέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα τα αστικά λεωφορεία και από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τα τρόλεϊ.
*   Στις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες, με πολλές θυσίες του ελληνικού λαού, έχουν ήδη πρώτα θετικά αποτελέσματα βρίσκοντας μεγάλη διεθνή αναγνώριση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, στη διάρκεια ανοικτής συζήτησης στη Βιέννη, με θέμα «ο αγώνας για το ευρώ και το μέλλον της ΕΕ». Ο κ. Δρούτσας επισήμανε πως είναι ανάγκη να σταλεί το ταχύτερο δυνατό ένα σαφές μήνυμα πως υπήρξε σοβαρή και επαρκής συζήτηση ώστε να αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Μαρτίου ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης.
*   Κύκλο κρίσιμων επαφών ξεκινά τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου. Ο Γ.Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Επί τάπητος θα τεθούν τα σενάρια θωράκισης του ευρώ και οι όροι του νέου συμφώνου ανταγωνιστικότητας, για το οποίο πιέζει η γερμανική πλευρά, καθώς και το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας προς την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός στο ταξίδι του πρωθυπουργού η Φινλανδία, την Τετάρτη.

Κόσμος
*   Επέστρεψαν την Κυριακή οι διαδηλωτές στους δρόμους της Βεγγάζης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, ζητώντας την παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ οι νεκροί από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τους 200. Συμπλοκές και πυροβολισμοί μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών στην Υεμένη. Ήρεμη η κατάσταση στο βασίλειο του Μπαχρέιν, καθώς η κυβέρνηση υπέκυψε στις διεθνείς πιέσεις, απέσυρε το στρατό και προσέφερε διαπραγματεύσεις στην αντιπολίτευση. Ειρηνική διαδήλωση και στο Μαρόκο. Τη στάση της ΕΕ συζητούν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
*   Η διέλευση των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ θα καθυστερήσει κατά 48 ώρες, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την επικείμενη διέλευση των δύο πλοίων.
*   Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κάλεσε το βράδυ της Κυριακής την αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή στις 28 Ιανουαρίου.
*   Χειρότερα από ό,τι αναμενόταν τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι υπέστησαν συντριπτική ήττα στις εκλογές στο Αμβούργο, σύμφωνα με exit polls. Το CDU συγκεντρώνει ποσοστό 21,2% -ποσοστό μειωμένο κατά 21,4 μονάδες σε σχέση με το 2008. Σαρωτική νίκη για τους Σοσιαλδημοκράτες που συγκέντρωσαν το 49,5%.
*   Την έκδοση του πρώην προέδρου της Μπεν Άλι, ζητά η Τυνησία από τη Σαουδική Αραβία, ρωτώντας, παράλληλα, εάν ο πρώην ηγέτης της είναι νεκρός. Φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι ο Μπεν Άλι είναι βαριά άρρωστος ή ακόμα και νεκρός.

Οικονομία
*   Σε τριήμερο κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη, προχωρεί από σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.
*   Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, η άδεια κυκλοφορίας των οποίων έχει εκδοθεί έως τις 31/12/1998. Το όφελος για τον καταναλωτή είναι από 300 έως 2.800 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισµό του νέου µοντέλου που θα αγοραστεί. Παράλληλα, οι εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές με επιπλέον προσφορές.
*   Αντιδρά η ΟΤΟΕ στην πρόταση για συγχώνευση της Εθνικής προς την Alpha Bank, επισημαίνοντας πως αγνοήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της απασχόλησης στις τράπεζες. Επίσης, η ΟΤΟΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που ενθαρρύνει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες χωρίς να θέτει ένα οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει αυτές να κινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου