Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Ζηλανδία, Καταστροφική σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 65 οι νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώθηκε την Τρίτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό που έπληξε σήμερα την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι, ο οποίος προέβλεψε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, έχουν καταρρεύσει κτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «πολλά θύματα», ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα ερείπια, αλλά και παγιδευμένοι σε κτήρια όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.
Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμα ότι σωλήνες ύδρευσης έχουν ξηλωθεί ενώ το έδαφος σε πολλά σημεία έχει ανασηκωθεί σε ύψος που φθάνει και το ένα μέτρο.
Το τοπικό κανάλι έδειξε σώματα να ανασύρονται μέσα από συντρίμμια στο κέντρο της πόλης, αλλά και δεν διασαφηνίστηκε αν υπήρχε κάποιος νεκρός ανάμεσά τους.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η δόνηση προκάλεσε πολλές απώλειες, καθώς συνέβη την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε το Κράιστσερτς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για πολλούς νεκρούς. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες για έναν αριθμό θυμάτων, αλλά δεν είμαστε σε θέση να τις επιβεβαιώσουμε», έιπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Μπιλ Ινγκλις.
Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το βάθος κείτεται στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Η πόλη της Κράιστσερτς είχε κτυπηθεί από τον Εγκέλαδο και μόλις πριν από πέντε μήνες, με δόνηση έντασης 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών παρεμποδίστηκαν σημαντικά από μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.
Εξάλλου, η Αυστραλία έστειλε σήμερα μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η Νέα Ζηλανδία.
«Ενδέχεται να χρειαστούν πολλές έρευνες κάτω από τα συντρίμμια», είπε η Γκίλαρντ προσθέτοντας ότι οι αρχές του Κράιστσερτς κάνουν λόγο για «πολλά θύματα». Η ίδια είπε ότι οι εικόνες που έρχονται από το Κράιστσερτς είναι «πραγματικά σοκαριστικές». «Ανθρωποι να περπατούν στους δρόμους με αίμα να τρέχει από το κεφάλι και το πρόσωπό τους. Εικόνες από κτίρια που έχουν μείνει συντρίμμια», είπε η Γκίλαρντ.

ΠΗΓΉ: ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου