Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός στο Μπάσκετ

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 65-80
Παρασκευή, 25  Φεβρουαρίου, 2011
Με σπουδαίο μπάσκετ στο τελευταίο 15λεπτο κι επιστρέφοντας από το -12 (49-37), ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη πρωτιάς στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε, καθώς κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ. Σχολίασε live o Τάσος Μαγουλάς.

Στο δρόμο του Ολυμπιακού η Σιένα
Στη "Σινάν Ερντέμ Αρένα" η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπρεπε να δώσει μάχη για να φτάσει στην επιτυχία. Μάχη για άνδρες. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, ως αποτέλεσμα της ευέλικτης πεντάδας χωρίς καθαρό σέντερ (Μπουρούσης εκτός, Νεστέροβιτς στον πάγκο), που έφερε το 6-13, οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους ψηλούς γκαρντ της Φενέρ. Ούκιτς, Κίνσεϊ και Πρέλντζιτς είχαν πλεονέκτημα πότε στην άμυνα πότε στην επίθεση κι εκμεταλλευόμενοι τα μις ματς που κάθε φορά δημιουργούνταν προκάλεσαν διαδοχικά πλήγματα στην "ερυθρόλευκη" λειτουργία στις δύο πλευρές του παρκέ.
Η τουρκική ομάδα έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, μάζεψε τη διαφορά (18-20 στο 10') και σταδιακά πήρε τα ηνία. Μάλιστα με σερί 6-0 πέρασε μπροστά 34-31 και άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ξεφύγει. Οι "ερυθρόλευκοι" άντεξαν μέχρι το 38-37 (τρίποντο Έρτσεγκ) στις αρχές της τρίτης περιόδου, σημείο στο οποίο ήρθε το ξέσπασμα των γηπεδούχων. Γρήγορο μπάσκετ και ευστοχία από την περιφέρεια έκαναν τη Φενέρ φαβορί του αγώνα, όταν ο Πεκέρ κάρφωσε για το 49-37.
Μόνο που εκεί ήταν που ο Ίβκοβιτς πήρε τη μεγάλη απόφαση. Στον πάγκο ο άφαντος Τεόντοσιτς και ψηλό σχήμα για να αντιμετωπιστεί ο Ούκιτς. Την ίδια ώρα που ο Γιασικεβίτσιους, επιρρεπής στο λάθος έδινε, δικαιώματα, ο Έρτσεγκ συνέχισε να είναι αξιόπιστος από μακριά, ο Μαυροκεφαλίδης τελείωσε κάθε επίθεση που πήρε και ο Ολυμπιακός προτού ολοκληρωθεί η περίοδος είχε επιστρέψει (55-54) ανατρέποντας κάθε προγνωστικό.
Το σερί της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε μέχρι το 55-64. Η αποσβολωμένη Φενέρμπαχτσε δεν είχε απαντήσεις στο "ερυθρόλευκο" τσουνάμι που παρέσυρε ό,τι συναντούσε στο διάβα του. Στο καλύτερο της διάστημα μείωσε σε 62-68, όταν ο Τόμας ευστόχησε από το τρίποντο. Όμως ο κορυφαίος Παπαλουκάς απάντησε γρήγορα και μετά το 64-74 ο Ολυμπιακός άρχισε να κυνηγά τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Βρήκε την ευκαιρία του με μια επίθεση λίγων δευτερολέπτων και πάλι ο Παπαλουκάς, με αρκετή δόση τύχης, δεν άφησε την ευκαιρία. 65-80 και ραντεβού στα προημιτελικά.

Πηγή: Κόντρα, Γιάννης Ζωιτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου