Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Σκοτώνει το λαό του ο Καντάφι

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2011
Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στη Λιβύη, με τον Καντάφι να έχει διατάξει τα απάτσι να πυροβολούν αδιακρίτως όσους πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους. Συμφωνα με τις αναφορές, οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τους 160, ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι τραυματίες. Ανώτερα στελέχη του καθεστώτος έχουν εγκαταλείψει τα καθήκοντά τους, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ ''οργιάζουν'' οι φήμες για φυγάδευση του Μουαμάρ Καντάφι στη Βενεζουέλα.

Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη
Οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιφρονούντων που διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Τρίπολη και πυροβολούσαν ανεξέλεγκτα, ενώ υπάρχουν φήμες ότι οι στρατιώτες που αρνούνται να ανοίξουν πυρ, εκτελούνται επιτόπου!
Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ-Τζαζίρα, μετέδωσε πως στρατιωτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ εναντίον των διαμαρτυρόμενων στην Τρίπολη.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Mustapha Abdul Jalil, που παραιτήθηκε των καθηκόντων του, δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του, λόγω της εκτεταμένης χρήσης βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Περισσότερα από 100 άτομα, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια.
Οι Έλληνες της Λιβύης
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζεται επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων της Λιβύης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με μέσα που θα διαθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130) και κατόπιν της συνεννόησης που απαιτείται για την περίπτωση αυτή με τις λιβυκές αρχές.
"Προς το σκοπό αυτό" αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών "η πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τους εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, στη Βεγγάζη και την Τρίπολη, όσο και με τις εταιρίες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη και απασχολούν προσωπικό σε διάφορα μέρη της χώρας, κάποια εξ αυτών απομακρυσμένα από τα μείζονα αστικά κέντρα".
Πολεμικά λιβυκά αεροσκάφη στη Μάλτα
Δύο πολεμικά λιβυκά αεροσκάφη, καθώς και δύο πολιτικά ελικόπτερα, με συνολικό αριθμό επιβατών τα 7 άτομα, κατέφθασαν τη Δευτέρα (21/02), το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο στη Μάλτα.
Τα δύο αεροσκάφη, αναχώρησαν από τη στρατιωτική βάση στη Βεγγάζη, η οποία έχει καταληφθεί από διαδηλωτές.
Οι 7 επιβαίνοντες δήλωσαν ότι είναι Γάλλοι και ζήτησαν την προστασία των αρχών της Μάλτας.
Προς στιγμήν όλοι κρατούνται στο αεροδρόμιο, ενώ μόνο ένας από αυτούς έχει διαβατήριο.

Πηγή: Κόσμος, Αμαλία Κουλακιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου