Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα
*   Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκαν αργά τη νύχτα τα τρία μεταγωγικά C-130, μεταφέροντας Έλληνες και Κύπριους που επαναπατρίστηκαν από τη Λιβύη. Δραματική χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί εκεί οι πρώτοι Έλληνες που έφτασαν. Νέα ειδική επιχείρηση για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην έρημο ετοιμάζει η κυβέρνηση.
*   Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα πραγματοποιούν λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα, Παρασκευή. Κανονικά θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
*   Εικόνες χάους μετέφεραν οι Έλληνες που βρίσκονταν στη Λιβύη και επαναπατρίσθηκαν με πλοία αλλά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ και αρκετοί ξένοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα με τα ελληνικά μέσα. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελ.Βενιζέλος» και το τρίτο C-130 που έφυγε από τη Λιβύη, ενώ πλοία μεταφέρουν πολίτες από τη Βεγγάζη στο Ηράκλειο και τη Σούδα της Κρήτης.
*   Δεν θα αλλάξουν τα δέκα στρέμματα και παραμένουν μόνον ως παρέκκλιση τα τέσσερα, ξεκαθάρισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, όσον αφορά την αρτιότητα σε προστατευόμενες περιοχές Natura.
*   Αρκετοί Έλληνες που βρίσκονταν στη Λιβύη έχουν επαναπατριστεί με C-130 και πλοία, ενώ με τα ελληνικά μέσα απομακρύνθηκαν από τη χώρα και ξένοι υπήκοοι. Αρκετοί θα επιστρέψουν από την Τρίπολη και τη Σάμπχα με τρία C-130 ενώ ελληνικά πλοία μεταφέρουν πολίτες από τη Βεγγάζη στο Ηράκλειο και τη Σούδα της Κρήτης. Δύο από τα τρία C-130 έχουν ήδη απογειωθεί από την Λιβύη, μεταφέροντας συνολικά 168 άτομα, το πρώτο από τα οποία αναμένεται να προσγειωθεί άμεσα στο Ελ.Βενιζέλος.

Κόσμος
*   Κοινό μέτωπο απέναντι στον στρατηγό Καντάφι φαίνεται πως έχει σχηματίσει η Δύση. Λίγες ώρες μετά την πρώτη δήλωσή του για τις εμφύλιες συγκρούσεις στη χώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, προκειμένου να εξεταστεί το «φάσμα των επιλογών» που έχουν απέναντι στην κρίση.
*   Την πολιτειακή αστυνομία έστειλε για άλλη μία φορά η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στο Ουισκόνσιν προκειμένου να εντοπίσει τους Δημοκρατικούς οι οποίοι κρύβονται για μην ψηφιστεί νόμος που αποδυναμώνει σημαντικά τα συνδικάτα. Εντωμεταξύ, δεκάδες άνθρωποι παραμένουν και κοιμούνται μέσα στο Καπιτώλιο και δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το κτίριο, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του νόμου.
*   Σε ισχύ τέθηκε την Πέμπτη, μετά από 19 χρόνια, η άρση της κατάστασης «έκτακτης» ανάγκης στην Αλγερία, ως παραχώρηση στην αντιπολίτευση ενώ το Αλγέρι φοβάται ότι ο αναβρασμός στην περιοχή θα εξαπλωθεί σύντομα και στο εσωτερικό. Η άρση πάντως φαίνεται ότι θα έχει περιορισμένα πρακτικά αποτελέσματα, καθώς «αντισταθμίζεται» με νέα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί, όπως η απαγόρευση διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα.
*   Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μετά από εντολές ανώτατου αξιωματικού, έγιναν στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων από μέλη ειδικών μονάδων του αμερικανικού στρατού για να πειστούν να ψηφίσουν υπέρ αυξήσεων στον στρατιωτικό προϋπολογισμό.
*   Η Αλ Κάιντα και ο Οσάμα μπιν Λάντεν βρίσκονται πίσω από την εξέγερση, υποστηρίζει ο Μουαμάρ Καντάφι σε νέο διάγγελμα στην κρατική τηλεόραση της Λιβύης. «Μπιν Λάντεν, αυτός είναι ο εχθρός που χειραγωγεί το λαό, μη σας εξαπατήσει» λέει ο Καντάφι, προσφέροντας τα... «συλλυπητήριά του» για τους νεκρούς, τους οποίους αποκαλεί «παιδιά της Λιβύης». Ο Καντάφι έχει χάσει τον έλεγχο της ανατολικής Λιβύης και πνίγει τη χώρα του στο αίμα επιχειρώντας να κρατήσει την Τρίπολη και τις πόλεις στα δυτικά. Σφοδρές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων πιστών στο καθεστώς μαίνονται στην πόλη Αλ Ζαουίγια...

Οικονομία
*   Η αρνητική εξέλιξη της συρρίκνωσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σχεδόν στο μισό, ήταν εκ των κεντρικών θεμάτων στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Το πετυχημένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο εξής θα αφορά περίπου 30-35.000 πολίτες, έναντι των 80-90.000 που αφορούσε το 2010. Οι δικαιούχοι του προγράμματος στο εξής εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άνω των 65 ετών θα πρέπει επιπροσθέτως να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο μέσα στο σπίτι ή έναν εργαζόμενο που απειλείται με ανεργία και να έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.
*   Μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων δείχνουν τα στοιχεία απασχόλησης του Απριλίου του 2010 της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ, που προέκυψαν από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, σύμφωνα με τα οποία επίσης περιορίστηκε ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση ενώ αυξήθηκαν εκείνοι με μερική. Παράλληλα, το φετινό Ιανουάριο, η φαρμακευτική δαπάνη του ταμείου μειώθηκε κατά 31% στα 131,017 εκατ. ευρώ.
*   Η απόρριψη της πρότασης της Εθνικής από την Alpha για φιλική συγχώνευση φαίνεται να οδηγεί στη δημιουργία «ψυχροπολεμικού» κλίματος μεταξύ των δύο τραπεζών, που πλέον δοθείσης ευκαιρίας ανταλλάσσουν αιχμές. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από την ΕΤΕ η δήλωση της Alpha ότι τυχόν συγχώνευσή της με την ΕΤΕ θα οδηγούσε σε οιονεί κρατικοποίησή της. «Όταν η Alpha απεδέχθη να συζητήσει τη φιλική πρόταση και, στις 3/2/2011, υπέγραψε το Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας και Αποκλειστικής Διαπραγμάτευσης, γνώριζε και τη συμμετοχή του Δημοσίου και τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής» λέει η ΕΤΕ.

Αθλητισμός
*   Το… όνειρο για τον Αρη τελείωσε… Μια πορεία με μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις. Η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου ηττήθηκε 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι και πλέον προσγειώνεται ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα όπου και θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα.
*   Με 7.600 κεκτημένους βαθμούς ολοκλήρωσε την παρουσία της η Ελλάδα την εφετινή σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μετά τον αποκλεισμό των Αρη και ΠΑΟΚ. Συνολικά η ελληνική συγκομιδή είναι 34.166 βαθμοί και φέρνει τη χώρα μας στην 11η θέση. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δωδεκάδα της κατάταξης εξασφαλίζει απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου