Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Δύο πετρελαϊκοί σταθμοί - κλειδιά έπεσαν στα χέρια των επαναστατών

Παρασκευή, 25  Φεβρουαρίου, 2011
Δυο σημαντικοί τερματικοί σταθμοί εξαγωγής πετρελαίου και προϊόντων του, ανατολικά της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Πρόκειται για τους τερματικούς σταθμούς - κλειδιά στη Ρας Λάνουφ και τη Μάρσα Ελ Μπρέγκα.
«Οι εξαγωγές, αυτή η ζωτική πηγή εισοδήματος για τη Λιβύη, συνεχίζονται», ισχυρίστηκε μιλώντας σε ξένα μέσα ενημέρωσης ο 65χρονος δικηγόρος Σόλιμαν Καρίμ, που συμμετέχει σε "επιτροπές κατοίκων της Βεγγάζης" οι οποίες συστάθηκαν μετά την εκδίωξη των καθεστωτικών δυνάμεων από την περιοχή. Και πρόσθεσε: «οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις προστατεύουν με κάθε τρόπο τους τερματικούς σταθμούς αυτούς, προκειμένου να μην σημειωθούν τυχόν περιστατικά σαμποτάζ».
Ωστόσο η πληροφορία για την λειτουργία των σταθμών δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ονόματι Τοφίκ, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχει επηρεαστεί η ροή του πετρελαίου.
Οι ταραχές στην Λιβύη, το κράτος με τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου στην βορειοανατολική Αφρική, έχουν μειώσει δραματικά την παραγωγή «μαύρου χρυσού» της χώρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, η μέση ημερήσια παραγωγή της Λιβύης τον Ιανουάριο ήταν 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως και η Barclays Capital θεωρεί ότι οι εξαγωγές από τη χώρα έχουν ήδη μειωθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου