Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το στερνό αντίο σε έναν Άξιο, τον ιερέα Εμμανουήλ Μεταξά

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2011
Σήμερα από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ ο Ελληνισμός της Βοστώνης και της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγγλίας θα έχει την ευκαιρία να δει και να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Μεταξά, μέχρι πρόσφατα αρχιερατικό προϊστάμενο του ιερού ναού Των Ταξιαρχών του Watertown, Massachusetts.
Η σωρός του πατρός Μεταξά θα είναι εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό Των Ταξιαρχών και παροτρύνουμε τον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας να παρευρεθεί και να τιμήσει με την παρουσία του το έργο που έκανε ο πατήρ Μεταξάς για 59 χρόνια στην ελληνική κοινότητα.

Η σύνταξη της ιστοσελίδας μας www.paneliakos.com όπως έκανε και όταν μετέφερε την είδηση, νωρίς το πρωί την περασμένη Πέμπτη, για το θάνατο του Άξιου αυτού Έλληνα Ιερέα και Στοργικού Πατέρα έτσι και τώρα σέβεται αλλά και αναγνωρίζει το έργο της ιερατικής ζωής του πατρός Μεταξά.


Αρκετές φορές κάνουμε κριτική σε διάφορα θέματα και ανθρώπους που έχουν θέσεις στο δημόσιο ή θρησκευτικό βίο. Η κριτική γίνεται καλοπροαίρετα γιατί βλέπουμε κάποια στραβά και πρέπει να διορθώσουν την πορεία τους.   Αλλά, για τον πατέρα Μεταξά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ΑΞΙΟΣ.
Πρέπει να γίνει παράδειγμα ο πατήρ Μεταξάς για πολλούς κληρικούς που αντί για λειτούργημα κάνουν επάγγελμα και πολλές φορές σκανδαλίζουν το λαό.   
Το γεγονός ότι ο ίδιος ο μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Ελληνική Ηχώ της Βοστώνης είπε: “σήμερα δεν βγαίνουν ιερείς σαν τον πατέρα Μεταξά” λέει πάρα πολλά και είναι κρίμα να μη βγαίνουν σήμερα ιερείς σαν τον πατέρα Εμμανουήλ Μεταξά.
Κανένας τέλειος και πρώτοι εμείς. Δεν είμαστε τέλειοι, ούτε κι εσείς. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον συνάνθρωπο, τον Ελληνισμό, την κοινωνία. Ιδιαίτερα αυτοί που επέλεξαν να γίνουν κοινωνικοί, θρησκευτικοί λειτουργοί επί πληρωμή.
Λίγο γνωρίσαμε το πατέρα Μεταξά αλλά πολλά ακούσαμε, πολλά είδαμε, πολλά καταλάβαμε για τον σεμνό, Έλληνα ιερέα που σαν λειτουργός έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για τον συνάνθρωπο.
Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα σκεπάσει τον Έλληνα Ιερέα Εμμανουήλ Μεταξά. Το όνομα του θα μείνει στην αιωνιότητα μαζί με άλλους λειτουργούς που έκαναν το χρέος τους, που έκαναν έργο. Αιωνία του η Μνήμη.

Η κηδεία του πατρός Εμμανουήλ Μεταξά θα γίνει, αύριο Τρίτη. Συγκεκριμένα στον ιερό ναό Των Ταξιαρχών του Watertown στις 9:00 το πρωί θα γίνει ο όρθρος και μετά η θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει η κηδεία γύρω στις 11:00.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου