Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ

Θρακιώτικη λογοτεχνική βραδιά στο Οφενμπαχ της Γερμανίας

Τςτάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2011
Η Σαμοθρακίτισα καλλιτέχνης Μαρία Βερβέρη Κράουζε παρουσίασε εικαστικά έργα της, την τρίτη έκδοση του βιβλίου «Σαμοθρακίτικα ανεμοχάδια» και τραγούδια από το προσωπικό της cd με μουσικές ενθυμήσεις από το νησί της
Ο ελληνικός σύλλογος „Μέγας Αλέξανδρος“ που εδρεύει στην πόλη Obertshausen, στις 5/2/2011 γιόρτασε το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, την οποίαν ευλόγησε ο ιερέας της ενορίας των Αγίων Πάντων του Οffenbach.
Παρευρέθησαν οι αρχές της Γερμανικής πόλης, η Ελληνίδα Πρόξενος από τη Φραγκφούρτη, φίλοι και τα μέλη του συλλόγουα. Βραβεύτηκαν δύο ιδρυτικά μέλη του εν λόγου συλλόγου, ο κ. Σαββίδης και ο κ. Κεχαγιάς κι επαινέθηκαν και οι σύζυγοί τους, διότι προσέφεραν πολλά στον σύλλογο.
Η βραδιά πλαισιώθηκε από την έκθεση έργων ζωγραφικής της Σαμοθρακίτισσας Μαρίας Βερβέρη-Κράουζε, η οποία παρουσίασε την τρίτη έκδοση του βιβλίου της «Σαμοθρακίτικα Ανεμοχάδια» που κυκλοφόρησε στη γερμανική γλώσσα.
Αναφέρθηκε, επίσης, στο βιβλίο της «Έθιμα και παραδόσεις της Σαμοθράκης» το οποίο είχε τη τύχη να εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας και να μπει στις σχολικές βιβλιοθήκες. Στη συνέχεια προβλήθηκαν τοπία της Σαμοθράκης, η Νίκη, ο αρχαιολογικός χώρος όπου γινόντουσαν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Σε μία απ´ αυτές τις τελετές γνωρίστηκε ο βασιλειάς της Μακεδονίας Φίλιππος o δεύτερος με την σύζυγό του, την Ολυμπιάδα, την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή:  XRONOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου