Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2011
*   Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της κατασκευής XYTA στην Κερατέα, καθώς σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφασίστηκε να συνεχιστεί το έργο που προκαλεί την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.
*   Δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Άννινου. Στην περιοχή που επλήγη από τα 6,3 Ρίχτερ ζουν περίπου 100 Έλληνες.
*  Σε 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, λόγω της μείωσης στις αποδοχές τους, αλλά και στις δαπάνες για την Παιδεία. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια.
*  Χωρίς τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει σήμερα, Τρίτη η Αθήνα για πάνω από τέσσερις ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
*   Το ενδεχόμενο να παραταθεί η αποστολή των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις του Μικέλε Τσερκόνε, εκπροσώπου της αρμόδιας Επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρονγκ. Η Κομισιόν ανέφερε ο εκπρόσωπος, εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η παρουσία της Frontex «μέσω μίας δομημένης και μακρόχρονης αποστολής».

Κόσμος
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία διέπλευσαν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι παρακολουθεί στενά τη διέλευση των δύο πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ, καθώς θεωρεί την κίνηση αυτή πρόκληση. Τα πλοία αυτά είναι τα πρώτα του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού που διέρχονται από την Διώρυγα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.
*   Αντέκρουσε τις φήμες που τον έφεραν να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και να βρίσκεται καθ'οδόν για τη Βενεζουέλα ο Μουαμάρ Καντάφι με μία σύντομη δήλωση που έκανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην κρατική τηλεόραση. «Είμαι στην Τρίπολη. Δεν είμαι στη Βενεζουέλα» είπε, ενώ βρισκόταν κάτω από μία μεγάλη ομπρέλα, βγαίνοντας από την μπροστινή θέση ενός οχήματος.
*   Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε κτήρια που είτε κατέρρευσαν είτε έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζον Κι, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 65. Η πληγείσα περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
*   Στη ωμή βία φαίνεται ότι κατέφυγε η κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας: μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη, σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya μετέδωσε ότι στις συγκρούσεις της Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους 160 άτομα...
*   Η Αίγυπτος πρέπει να εργαστεί εντατικότερα για να δείξει ότι έχει ένα δημοκρατικό μέλλον στην μετά-Μουμπάρακ εποχή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντείβιντ Κάμερον ο οποίος βρέθηκε στη χώρα τη Δευτέρα χωρίς όμως να συναντηθεί με παράγοντες της μουσουλμανικής Αδελφότητας η οποία ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα μόλις το επιτρέψει η κυβέρνηση.

Οικονομία
*   Νέο σκάνδαλο µε πλαστές συντάξεις ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς στο υποκατάστηµα στην Ξάνθη εντοπίστηκαν εικονικές ασφαλίσεις εργαζοµένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις προκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
*   Κίνητρα για τη βεβαίωση φορολογικών οφειλών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το νέο Σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης Εσόδων. Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο Σώμα θα στελεχωθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από ενδελεχή αξιολόγησή τους. Οι εν λόγω ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας οκτώ μηνών και θα υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, ενώ ως κίνητρο θα λαμβάνουν και ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων. Αν ο ελεγκτής δεν επιτύχει τους στόχους του βάσει του συμβολαίου του, τότε θα απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του.
*   Τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο διατάξεις που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα μέσω της δυνατότητας τμηματικής καταβολή του ΦΠΑ και την διοικητική επίλυση των διαφορών. Θα μπορούν να συμψηφιστούν απαιτήσεις που αφορούν σε επιστροφές ή οφειλές ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, επιδοτήσεις του ΠΔΕ, γεωργικές επιδοτήσεις, αμοιβές για παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αγορές υλικών, αναλώσιμων και προμηθειών του Δημοσίου.

Αθλητισμός
*   Την συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να του παράσχει φύλαξη στο σπίτι του, ζήτησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μετά από πληροφορίες που έλαβε ότι άγνωστοι επιχειρούν να εντοπίσουν τη διεύθυνση της οικείας του.
*   Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στον χώριο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκη» φαίνεται να κλιμακώνεται. Έτσι, μετά την επίθεση στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ της Κυριακής 20/2, το βράδυ της Δευτέρας 21/2 στόχος έγιναν τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή.
Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου