Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κυρώσεις στη Λιβύη από τη διεθνή κοινότητα

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2011
Κυρώσεις στη Λιβύη επέβαλε ομόφωνα τα ξημερώματα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων, οικονομικές κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι, μελών της οικογένειάς του, του στενού του κύκλου και της κυβέρνησής του.
Επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας παραπέμπει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης τις εκτεταμένες και συστηματικές όπως αναφέρει δολοφονίες αμάχων, τις οποίες χαρακτηρίζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι νεκροί ξεπερνούν τις 2.000. Η Κίνα και άλλες χώρες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την παραπομπή, και ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε ήταν να μην αναφέρεται στο κείμενο ότι η διαδικασία θα αρχίσει άμεσα.
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρεται ρητώς στο Κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ, το οποίο επιτρέπει τη χρήση βίας για την εφαρμογή των κυρώσεων.
Κυρώσεις στον Καντάφι και 21 μέλη του στενού του κύκλου επέβαλε και η Αυστραλία. Τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα καθώς και οι οικονομικές συναλλαγές.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν το Σάββατο σφοδρές μάχες στην πόλη Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης, όπου υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα.
Ο Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί τώρα δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που ειχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, Ομπάμα και Μέρκελ συμφώνησαν οτι η κυβέρνηση του Καντάφι "πρέπει να καταστεί υπόλογη".
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των ευρωπαϊκών αντιδράσεων στο καθεστώς Καντάφι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλαδα, Πάνος Καρβούνης. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια των χωρών της Ευρώπης σε περίπτωση απώλειας των λιβυκών πετρελαϊκων αποθεμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης σχημάτισε στη Βεγγάζη μεταβατική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Κιουρίνα, έχοντας την υποστήριξη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Λιβύης στον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου και ξένης επέμβασης στη χώρα, αφήνει με συνέντευξη του στο Αλ Αραμπίγια ο γιος του Καντάφι.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου