Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΝΤ: Ο Παπανδρέου ζήτησε προσφυγή δύο μήνες μετά τις εκλογές

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2011
Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήδη από το το Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες δηλαδή μετά τις εκλογές, παρότι διέψευδε ότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, προχώρησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή” (20/02), ο Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το CANAL + τον ερχόμενο μήνα, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου του έθεσε την ιδέα για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα του Ταμείου, πριν από 14 μήνες.
Εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε χώρα της Ευρωζώνης, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου του 2009, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε αρνητική απάντηση από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όταν έθεσε το ζήτημα.
Αλλά και ο κ. Παπανδρέου κατά τη Σύνοδο, απέκλειε το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, λέγοντας πως δεν υπήρχε ανάλογο αίτημα από τις ελληνικές αρχές, αίτημα που προφανώς υπήρχε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της ΕΕ, ότι αν δεν συμφωνήσουν σε πακέτο στήριξης, θα καταφύγει στο Ταμείο.
Υπενθυμίζεται, ότι η ανακοίνωση ότι θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, ήρθε από το Καστελόριζο, στα τέλη Απριλίου του 2010.
"Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της", είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.
Εκ μέρους του ΔΝΤ, δεν έγιναν σχόλια για την πληροφορία που επικαλείται η εφημερίδα.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου