Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2011
  Πουλάτε τις παραλίες είπε η Τρόϊκα και έγινε σεισμός στα κομματικά όργανα των κομμάτων. Εκλογές σε ενάμισι με δύο μήνες είναι το μήνυμα. Για να συνεννοούμεθα δεν είμαστε εμείς που θέλουμε να βλέπουμε εκλογές κάθε τόσο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι καλό να γίνονται εκλογές κάθε τρεις και δύο. Από την άλλη μεριά είναι και οι άλλοι που λένε το κακό είναι καλύτερο από το χείριστο. Πράγματι η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστια προβλήματα που καθημερινά γίνονται περισσότερα. Υπουργούς χωρίς γνώσεις του αντικειμένου για το οποίο είναι υπουργοί. Από την άλλη οι συντεχνίες και τα συνδικάτα με τις απεργίες γονατίζουν την οικονομία σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν φέρει μαύρες ημέρες στη Γενέτειρα. Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν πάνε φυλακή μερικοί που έφαγαν χρήματα τότε ο μέσος Έλληνας θα αμφισβητεί ακόμα και μία καλή κυβέρνηση. Τι να τα κάνεις τα ειδικά δικαστήρια όταν υπάρχει η ασυλία και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Έτσι οι πολιτικοί όχι τις παραλίες και τη ΔΕΗ αλλά και τα ιερά και όσια θα παζαρέψουν για να είναι στη κυβέρνηση.
*   Πάλι στα πρωτοσέλιδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.  Όπως γράφουν ακόμα εισπράττει μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο και από την Αρχιεπισκοπή, διπλόμισθος δηλαδή.   Είχε πει πέρυσι (όταν τον ξεσκέπασαν τα μέσα ενημέρωσης) ότι τώρα που υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα θα σταματήσει να εισπράττει μισθό από την Ελλάδα. Πράγμα που όπως φαίνεται δεν έγινε.  Άσε που μάθαμε ότι την περασμένη Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, ήρθε και μίλησε, ναι, ναι μίλησε…. στο Tufts University στο Medford και 76 άτομα ήσαν παρόν.   Διαβάστε από το Tuffts Daily με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, 2011 όπου λέγει ότι το προηγούμενο βράδυ "The presentation by Archbishop Demetrios, attended by approximately 80 people, was entitled "The Book of Psalms: The Ecumenical and Universal Prayer.  It was part of the Goddard Chapel...."  Σχεδόν την ίδια ώρα λίγο ποιό πάνω, 10 μίλια βορειοανατολικά, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Lynn 400 ενορίτες είχαν Γενική Συνέλευση για να διαμαρτυρηθούν και αποφάσισαν να μην δώσουν ακόμα $20,000 το χρόνο (από $68,000 το χρόνο σε $88,000) στην Αρχιεπισκοπή.   Εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν ανέβαλε την ομιλία του στο Tufts και να πάει να μιλήσει στο “ποίμνιο” ως όφειλε και στο κάτω-κάτω της γραφής αυτό το ποίμνιο τον πληρώνει, εκτός από αυτά που παίρνει από την Ελλάδα.
*   Στην Βενεζουέλα “έστειλε” το Καντάφι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας χθες μετά από τα γεγονότα στη Λιβύη όπου οι άνδρες ασφαλείας του Καντάφι σκότωσαν κοντά 200 διαδηλωτές. Να όμως που σήμερα ο Καντάφι βγήκε στην τηλεόραση της Λιβύης και λέει “εγώ είμαι εδώ, μην τους ακούτε που λένε ότι πήγα στη Βενεζουέλα. Τώρα να είναι στη Λιβύη, να μην είναι, ο καιρός θα το δείξει αλλά όλοι αυτοί οι δικτάτορες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο που έχουν τοποθετηθεί χωροφύλακες βλέπουν ότι ο κόσμος ξεσηκώνεται και προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με όποιο κόστος. Να δούμε θα γυρίσει το ποτάμι πίσω; Ένα είναι σίγουρο ότι το πετρέλαιο θα ανέβει πολύ. Άρχισε ήδη να ανεβαίνει και αλλοίμονο εάν κλείσει η διώρυγα του Σουέζ, τότε να δούμε πόσο θα κοστίζει η βενζίνη και το πετρέλαιο.
*   Κοιτάζαμε το ντέρμπυ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο με μερικούς φίλους. Οι Ολυμπιακοί θέλαμε να κερδίσει ο Ολυμπιακός και οι Παναθηναϊκοί η δική τους ομάδα.   Δεν ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε ένα ντέρμπυ αλλά για άλλη μια φορά στεναχωρηθήκαμε.   Ο λόγος γιατί δεν αφήνουν να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Πέρυσι ήταν ο Παναθηναϊκός φέτος ο Ολυμπιακός και με οποιοδήποτε θεμιτό η αθέμιτο τρόπο να κερδίσει η ομάδα τους.   Μιλάω για τους παράγοντες και τους πολεμοχαρείς φιλάθλους. Αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί βάζουν πολλά χρήματα στην ομάδα τους και δικαιολογημένα θέλουν να κερδίζουν πάντα. Από την άλλη μεριά πολλοί είναι οπαδοί και όχι φίλαθλοι. Όχι όμως δεν είναι έτσι γιατί με τραμπουκισμό και διαιτησία, με βρομόλογο, προπηλακισμούς και ξύλο δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Καλά πως μπάζουν όλα αυτά τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά;   Δεν μιλάω μόνο για προχθές αλλά πάντα από τις μικρές κατηγορίες μέχρι τη σουπερ λίγκα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Και εάν συνεχιστεί η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα. Που είναι οι αρχές, το κράτος να τιμωρήσουν τον κάθε τραμπούκο και πολεμοχαρή. Τιμωρία στο κάθε Μαρινάκη, Πατέρα, Βαρδινογιάννη, Μπέο λέω μερικά ονόματα ως παράδειγμα... και όποιον άλλο. Δεν θα κοιτάξω ελληνικό ποδόσφαιρο έως το τέλος της φετινής σεζόν, τουλάχιστον, και προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο, αποχή από τα γήπεδα, από την τηλεόραση.
*   Θα γίνει η φετινή παρέλαση της Βοστώνης; Ποιος ξέρει να μας πει; Τα πράγματα δεν τα βλέπω και τόσο καλά. Μάθαμε ότι 18 άτομα ήσαν στη πρώτη Πανομογενιακή. 12 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και 6 ακόμα. Ούτε ιερέας από την μητρόπολη δεν είχε πάει όπως μάθαμε. Κουράστηκε ο κόσμος, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι; Καπελώθηκε ο κόσμος από διάφορους που κέρδισαν με το να ασχοληθούν και σου λέει άσε μας ρε κύριε; Δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι; Αδράνεια λόγο οικονομικής κρίσης; Μεθοδευμένα για να διαλυθεί η οργανωμένη και ανεξάρτητη ομογένεια; Έχουμε καιρό και όλα θα πάνε ρολόι; Όλα τα ανωτέρω και πολλά ακόμα ή τίποτα από αυτά; Εσείς τι λέτε; Η ομοσπονδία τι λέει; Οι άλλοι φορείς τι λένε; Κρίμα γιατί δούλεψαν πολλοί άνθρωποι για να πάει η Ομοσπονδία μπροστά. Έβαλαν πολύ χρόνο, πολλές ώρες εις βάρος της προσωπικής τους ζωής, ες βάρος της οικογενειακής τους ζωής, εις βάρος της εργασίας των για να ασχοληθούν για τα ομογενειακά. Άλλοι όμως πήραν τα βραβεία, τις δουλειές, τα resume. Εκμεταλλεύτηκαν τις γνωριμίες και τον απλό ομογενή και την απλή ομογενή. Όταν γινόταν η μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχία της Έκθεσης στο Μαλειώτειο, το EXPO πήραν τα φεστιβάλ και τις κουζίνες να κατηγορούν και να λασπολογούν μήπως και πετύχει γιατί έγινε όταν άλλοι στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Έφτασαν σε σημείο να πουν “αυτοί θα έχουν προσωπικό κέρδος για να κάνουν κάτι τέτοιο” Είχε επιτυχία το EXPO, θα μπορούσε να έχει περισσότερη επιτυχία εάν οι "Κασσάνδρες" δεν λασπολογούσαν. Από την πολύ δουλειά για την επιτυχία του ΕΧΡΟ δύο-τρεις Εργάτες κατέληξαν στην εντατική νοσοκομείων της Βοστώνης. Πρέπει να βρέξεις κ… για να φας ψάρι. Ένα είναι σίγουρο ότι όταν υπάρχει διάθεση, συνεργασία και όραμα όλα γίνονται.  Και η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει εργάτες και ανθρώπους που το λέει η ψυχή τους και όλα γίνονται.   Έστω κι εάν δεν θέλουν μερικοί.  Μη ξεχνάτε ότι και για το συμπόσιο τον περασμένο Οκτώβριο στις 12 παρά πέντε άρχισε η οργάνωση

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου