Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γενική Απεργία

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2011
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα διακοπεί η μετάδοση ειδήσεων από τους δικτυακούς τόπους in.gr, tovima.gr και tanea.gr, λόγω της συμμετοχής των Ενώσεων Συντακτών στην απεργία.
Στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στο Άγαλμα Βενιζέλου (ΠΑΜΕ).
Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης συμμετέχουν:
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
Οι τραπεζικοί υπάλληλοι με απόφαση της ΟΤΟΕ, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί στο ΙΚΑ, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Κλειστά τα καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Από τα καθήκοντά τους απέχουν την Τετάρτη δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του Δημοσίου.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις:
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός
Το Μετρό θα λειτουργεί όλη την ημέρα, πηγαίνοντας όμως μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά από 06:00 μέχρι 22:00
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.
Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας. Τόσο η Aegean όσο και η Olympic Air θα προχωρήσουν σε τροποίηση του πτητικού τους προγράμματος.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Τις επόμενες ημέρες, η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς ομαλοποιείται, εάν και:
Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 16:30 στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τα υπόλοιπα μέσα θα κινηθούν κανονικά.
Τη Δευτέρα, όλα τα μέσα θα είναι ακινητοποιημένα μεταξύ 11:00 και 16:30, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων.

Πηγή:  BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου