Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Μέρκελ “φορτώνει” την ήττα της στις εκλογές στην Ελλάδα

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2011 Ήταν η πιο βαριά ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας αυτή στο Αμβούργο και φαίνεται ότι τη χρεώνουν στην Ελλάδα καθώς οι αναλυτές λένε ότι η απόφαση της Καγκελαρίου να υπερασπιστεί το ευρώ και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία “έπεσε βαριά” στους Γερμανούς φορολογούμενους που φοβούνται (και πάλι) ότι θα πληρώσουν εκείνοι “τη νύφη”.
Για μια ακόμη φορά, είχαν προηγηθεί οι εκλογές στη Ρηνανία-Βεστφαλία οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Γερμανική κυβέρνηση ... περνούν από τις εσωτερικές κάλπες.
Το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του με τίτλο η “εκλογική αποδοκιμασία του πακέτου στήριξης της Ελλάδας περιπλέκει τις συνομιλίες για βοήθεια” αναφέρει ότι “η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου για την οριστικοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών μοιάζει να συμπιέζεται ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις που πιθανόν να επαναλάβουν το μήνυμα των εκλογών στο Αμβούργο, μήνυμα που η κ.Μέρκελ χαρακτήρισε ως πικρή ήττα”
Το Bloomberg, επικαλύτε αναλυτές και σημειώνει ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης να “εκτροχιαστούν”.
Αυτό καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν ήδη αποδυναμωθεί στο εσωτερικό της χώρας και φοβούνται πως ένα ακόμη “ναι” σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα τους αποδυναμώσει περισσότερο.
Όσο για την ίδια την Καγκελάριο λίγο πριν υποδεχθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό σύμφωνα με το Bloomberg “αποδίδει το αποτέλεσμα στην οργή των ψηφοφόρων στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας”.
Αυτά ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για την Ευρώπη με τους αναλυτές να επισημαίνουν το μεγάλο κίνδυνο από μια αρνητική στάση των Γερμανών την ώρα που οι αγορές περιμένουν λύσεις.
“Αν το Βερολίνο απογοητεύσει αυτές τις προσδοκίες των αγορών ακολουθώντας μια εσωστρεφή πολιτική, θα στείλει πολύ, πολύ αρνητικά σήματα στις αγορές και πιθανόν μάλιστα να πυροδοτήσει έναν ακόμη γύρο αναταράξεων στην περιφέρεια της ευρωζώνης” σημειώνουν με νόημα.

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου