Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο emails Ασημακοπούλου: Έφοδος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024
Κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκίνησε σήμερα τη συλλογή στοιχείων στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή της λίστας με τα προσωπικά δεδομένα των ομογενών.

Περίπου 20 ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Ασημακοπούλου και της διαρροής e-mail αποδήμων, που οδήγησε σε παραιτήσεις τόσο του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ αλλά και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ , κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων επισκέφθηκε την Τετάρτη το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως είχε πρ¨οϊδεάσει άλλωστε με δημοσίευμά του το dnews.

Το κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκανε έρευνα για περισσότερες από τέσσερις ώρες στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όπως έγινε γνωστό, στις 4 Μαρτίου ζήτησε να πληροφορηθεί εντός 10 ημερών σε ποιους αποδέκτες έχουν δοθεί αντίτυπα εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος.

Σημειώνεται ότι αφού ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν και κινήσεις εναντίον φυσικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου