Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

CENTCOM: Καταρρίφθηκαν όλα τα drones των Χού

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε εμπορικά πλοία, σύμφωνα με τις συμμαχικές δυνάμεις.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσε ότι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού κατέρριψαν τουλάχιστον 28 drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και επίσης δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε εμπορικά πλοία», επεσήμανε η CENTCOM.

Νωρίτερα η CENTCOM είχε ενημερώσει ότι ο στρατός απαντούσε σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν που σημειωνόταν μεταξύ 4 π.μ. και 6:30 π.μ. (τοπική ώρα). Κατά τις συμμαχικές δυνάμεις, τα UAVs από την πλευρά των ανταρτών Χούθι είχαν σκοπό να αποτελέσουν «μια άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τα πλοία του συνασπισμού στην περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση X το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς είχε γνωστοποιήσει ότι ένα πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε δύο επιθετικά drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες των Υεμένης Χούθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου