Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Αύριο Παρασκευή, η κηδεία του Νίκου Ζαχαριά στον ιερό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

   Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Ήταν μέλος της Επιτροπής Αδελφοποίησης

Lowell -Kalamata

Ο Νίκος Ζαχαριάς έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο στο πάνγκρεας τους τελευταίους 10 μήνες και άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 58 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ζαχαριάς

Μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκος Ζαχαριάς σε ηλικία 59 χρόνων.

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις.  Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Lowell στην Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο του 2022, μαζί με την ομάδα που ήρθε στη Βοστώνη και το Lowell τον Απρίλιο του 2022.  Ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς είναι ο πρώτος από αριστερά.  Είναι μπροστά στο τέμπλο στον ιστορικό Ναό της Υπαπαντής όπου θα ψαλεί αύριο η εξόδιος ακολουθία του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά!  ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Επίσκεψη στις ανασκαφές στη Θουρία.  Στη φωτογραφία από αριστερά o Ralf Hogan, Σχολικός Συμβουλος του Lowell, Δημήτριος Ματτθαιος, Arlene Parquete, Αντιπρόεδρος στο University of Massachusetts, Lowell και δεξιά με τη μαύρη φανέλα ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς.


Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα όπου ο καθηγητής Δρ. Νίκος Ζαxαριάς μας παρουσίασε σε διαφάνειες και βίντεο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις δραστηριότητες του.  Αναμνηστικά δώρα από το Πανεπιστήμιο του Lowell & Middlesex College.  Από αριστερά:  Sokhary Chau, Mayor of Lowell, William Samaras, former Mayor of Lowell, Judy Hogan, Dean of Middlesex College, Arlene Parquete Vice President of U. Mass, Lowell, Δρ. Νικόλαος Ζαχαριάς με την φανέλα #35 του Lowell University, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος με το #50, δίπλα του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας με την φανέλα του Middlesex College, o κ. Δημήτριος Ματθαίος και ο πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην δήμαρχος του Lowell Edward Kennedy.


Βιογραφικό

Ο Νίκος Ζαχαριάς μεγάλωσε στην πόλη-νησί του Αιτωλικού του Δήμου Μεσολογγίου και σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και από το 2009 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη βαθμίδα του Καθηγητή, όπου θήτευσε ως Κοσμήτορας (2020-2023), έχοντας ολοκληρώσει δύο θητείες ως Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (2015-2017, 2017-2019).

Διηύθυνε το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας με ερευνητικό αντικείμενο τις χρονολογήσεις με φωταύγεια, τις μελέτες χαρακτηρισμού και προέλευσης υαλωδών αντικειμένων, και τη χρήση αναλυτικών και ψηφιακών διατάξεων για τη μελέτη του περιβάλλοντος.

Είχε δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, είχε διοργανώσει σημαντικό αριθμό διεθνών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει ή συντονίσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Στα ενδιαφέροντά του ήταν και η μελέτη της ιστορίας όλων των περιόδων της χώρας και η σύγχρονη διεθνής λογοτεχνία.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου