Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Σαρωτική η Εθνική και τώρα τελικός με Γεωργία

 Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Η Εθνική Ελλάδας dιέλυσε το Καζακστάν με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τώρα έχει μπροστά της τον τελικό πρόκρισης με τη Γεωργία.

Μια εθνική να την πιεις στο ποτήρι, μπήκε στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και πρώτα «καθάρισε» το Καζακστάν πετυχαίνοντας δυο γκολ στα πρώτα 14 λεπτά με Μπακασέτα και Πέλκα, και μέχρι το 40′ πέτυχε άλλα δυο με τους Ιωαννίδη και Κουρμπέλη για να μετατρέψει τον ημιτελικό σε παράσταση για ένα ρόλο. Το τελικό 5-0, που γράφτηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με αυτογκολ, μοιάζει… μικρό με την εθνική να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με τον με τον Γκουστάβο Πογέτ να «φρεσκάρει» ενδεκάδα ενόψει του τελικό της 26ης Μαρτίου με τη Γεωργία.

Στην πρώτη μεγάλη φάση, ο Δημήτρης Πέλκας έκανε τα πάντα εκτός από το να σκοράρει. Αρχικά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Καζακστάν να αποκρούει και στο ριμπάουντ προφύλαξε τη μπάλα και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας για το 1-0 στο 8′

Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 14′,  ο Πέλκας βρήκε δίχτυα, με τον Μασούρα να κάνει μια σέντρα ακριβείας για το δεύτερο δοκάρι, και τον 30χρονο μεσοεπιθετικό με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Καζακστάν για το 2-0.

Το Καζακστάν άγγιξε το γκολ από καραμπόλα, στο 26′, με το σουτ Τσεσνόκοφ να κοντράρει στον Χατζηδιάκο και να καταλήγει να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Συνέχισε χωρίς φρένα

Δέκα λεπτά αργότερα, η εθνική έβγαλε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από τη σέντρα του Μασούρα. Το 3-0, μετά από 37 λεπτά αγώνα, ήταν αποτέλεσμα μια εθνικής που ήξερε πολύ καλά όχι μόνο το τι πρέπει να κάνει αλλά και το πώς να το κάνει…

Στο 40′ ήταν η σειρά του Κουρμπέλη που βρέθηκε στη μικρή περιοχή των Καζάκων και με κεφαλιά έκανε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη – πρόκριση της εθνικής.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική έψαξε και άλλα γκολ με τον Γκουστάβο Πογέτ να προχωρά ρε αλλαγές. Το τελικό 5-0 ήρθε με αυτογκολ από τον Ταπάλοφ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου