Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλους τους χώρους της σχολής για τυχόν ύποπτα αντικείμενα - Νωρίτερα έγιναν 45 προσαγωγές

Αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να «χτενίζουν» την Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ που, μέχρι σήμερα, τελούσε υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που έγινε η επέμβαση και η προσαγωγή των ατόμων, ερευνούν όλους του χώρους της σχολής προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλέξουν τυχόν ύποπτα αντικείμενα.


«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη "μοναδική αλήθεια" τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».


Νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του
 Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και προχώρησαν σε
 45 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε καθώς άτομα φέρονται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τις λαμαρίνες στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.Μάλιστα, από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Περιμετρικά βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν ελέγχους.

Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου