Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθη εκθέτουν Γραμμένο και Χούμπελ

Τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, είναι από μόνα τους ένας «φάκελος» προς εξέταση. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον τοποτηρητή των συνομοσπονδιών δεν γίνεται να μένουν έξω από την «εικόνα». Παράλληλα μια «τριετία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, βγαίνει στη… σέντρα!

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθη εκθέτουν Γραμμένο και Χούμπελ | tovima.gr
«Κατά λάθος». Αυτή ακριβώς ήταν η σύντομη απάντηση που είχε δώσει στα τέλη Ιούλη ο Βαγγέλης Γραμμένος, στον Χέρμπερτ Χούμπελ όταν ρωτήθηκε σε αυστηρό ύφος από τον Αυστριακό αξιωματούχο για το πως η ΕΠΟ κόντρα σε όλες τις οδηγίες FIFA/UEFA θέλησε μέσω τροποποίησης του ΚΑΠ να νομιμοποιήσει το καθεστώς «συνιδιοκτησίας» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αυτή ήταν η απάντηση-εξήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας που μέσα στην… τούρλα του καλοκαιριού αποφάσισε μια ακατανόητη υπέρβαση κόντρα σε κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού του ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος πρόεδρος που μάλλον δεν θα πρέπει να νιώθει πολύ άνετα έπειτα από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του One Channel για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας. Διότι αν όντως επιβεβαιωθεί;
Τότε εκείνο το «δικός μας είναι» εισαγωγικό σημείωμα του Γραμμένου στο ποδόσφαιρο, από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη αυτομάτως αποκτά άλλα χαρακτηριστικά. Τον εμπλέκει άμεσα με την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, όπως γνωρίζει καλά ο ίδιος καθότι νομικός.
Ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση του Χέρμπερτ Χούμπελ. Του περίφημου «τοποτηρητή» των συνομοσπονδιών στην χώρα μας. Διότι ο Γραμμένος του είπε «κατά λάθος». Εκείνος όμως τι έκανε στην υποψία έστω μιας κατάστασης που η FIFA και η UEFA δίνουν μάχη για να την αποφύγουν. Τα… θολά νερά της πολυιδιοκτησίας που πέφτουν στον ωκεανό της «χειραγώγησης» κλπ.
Τι έκανε ο κύριος Χούμπελ; Προφανώς τον πίστεψε τον Βαγγέλη Γραμμένο. Διότι στους μήνες που ακολούθησαν ούτε κάποια έρευνα διεξάχθηκε, ούτε κάποια ενημέρωση προέκυψε ότι οι διεθνείς συνομοσπονδίες θορυβήθηκαν. Καλύφθηκαν όλοι από το «κατά λάθος» που αν δεν πατούσε πόδι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα θα ήταν δεδικασμένο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΕΠΟ «κατά λάθος» πήγε να τροποποιήσει έναν κανονισμό που επί της ουσίας άνοιγε τον ασκό του Αιόλου. Που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα γενιά νοθείας του ποδοσφαιρικού προϊόντος, με αποτέλεσμα άμεσες και καταλυτικές επιπτώσεις στο άθλημα. Και ο Χούμπελ το άφησε στην μοίρα του! Ο ίδιος Χούμπελ που την Κυριακή στο Φάληρο με θέα στο περίφημο πέναλτι του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε που δεν δόθηκε ποτέ είπε το περίφημο «ένα ματς ήταν» στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τουλάχιστον δεν είπε «κατά λάθος». Προφανώς γιατί αυτή είναι «ατάκα» του Βαγγέλη Γραμμένου που γενικώς δεν λέει τίποτα εδώ και δυόμισι χρόνια. Ο πρόεδρος που δεν ήταν εκεί.
Το ρεπορτάζ του One Channel παρουσιάζει στοιχεία. Εδώ δεν είναι ο Φύσσας που του είπε ο βοηθός του Σάντος, ότι του είπε ο Σάντος, ότι του είπε ο Σα Πίντο, ότι του είπε ο Σπανός να μην παίξει ο Κατσουράνης στο Καραϊσκάκη. Ούτε ο Γεωργέας που δεν ήταν μέσα στα αποδυτήρια, αλλά του είπαν οι συμπαίκτες του στην Βέροια ότι τους έστειλε μήνυμα ο ιδιοκτήτης της ομάδας του να χάσουν με συγκεκριμένο σκορ.
Εδώ δεν είναι «αφηγήματα» που από την πρώτη στιγμή έδειχναν με ξεκάθαρο τρόπο τον σκοπό τους. Ιστορίες για «αγρίους» που σχημάτισαν δικογραφίες «ομηρίας» και σπίλωσαν υπολήψεις.
Εδώ υπάρχουν προς εξέταση μια σειρά από έγγραφα και πράξεις. Υπάρχουν συναλλαγές μεταξύ εταιριών και κυρίως: ένας μεγάλος κύκλος χρήματος.
Προφανώς λοιπόν θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά.
Και ο έλεγχος αυτός θα πρέπει πρωτίστως να ζητηθεί από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη από τη στιγμή που δηλώνει –μέσω της χθεσινής επίσημης ανακοίνωσης του ΠΑΟΚ- ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση.
Αντίστοιχα και από τους ανθρώπους της Ξάνθης που με τη σειρά τους θα πρέπει να απολογηθούν και προς τους εταίρους τους στην Σούπερ Λιγκ. Διότι η χθεσινή ανοιχτή επιστολή του Αλέξη Κούγια φέρνει στο προσκήνιο και μια ακόμη παράμετρο της ιστορίας.
Το πόσο «αυθόρμητα» λειτουργούσαν οι εκπρόσωποι της ακριτικής ΠΑΕ όταν θέλησαν να «ηγηθούν» στο περίφημο κίνημα των «12».
Τότε που το Open TV του Ιβάν Σαββίδη ετοιμάζονταν να προσφέρει τηλεοπτική στέγη σε εκείνους που έμειναν στον «αέρα» έπειτα από την απόφαση του ΠΑΟΚ να «σπάσει» την κεντρική διαχείριση. Τότε που ο καλός φίλος του Υφυπουργού Βασιλειάδη, Βασίλης Γκαγκάτσης ως έμμισθος μάνατζερ της Σούπερ Λιγκ θέλησε να τους χωρέσει όλους στην ομπρέλα της ΕΡΤ.
Δεν είναι μια η ιστορία. Είναι πολλές. Και οι αποκαλύψεις που κυκλοφορούν από χθες εξηγούν με έναν τρόπο όσα συμβαίνουν μια τριετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου