Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ολυμπιακός: Στην 24η θέση των κορυφαίων συλλόγων στην ιστορία του Champions League

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2019

Η UEFA δημοσίευσε τη λίστα των 30 κορυφαίων συλλόγων που έχουν πάρει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 24η θέση. Τέσσερις θέσεις πιο κάτω ο Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός: Στην 24η θέση των κορυφαίων συλλόγων στην ιστορία του Champions League | tovima.gr
Ο Ολυμπιακός αποτελεί τη φετινή σεζόν τη μοναδική ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φυσικά το μόνο σύλλογο που συνεχίζει στην Ευρώπη.
Οι ερυθρόλευκοι είναι ο «πρέσβης» του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και πολλά χρόνια, με συνεχόμενες παρουσίες στους ομίλους του Champions League και με σπουδαίες προκρίσεις σε νοκ-άουτ φάσεις.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός με εξαίρεση ελάχιστες σεζόν δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στην Ευρώπη, εδώ και δεκαετίες και είναι σταθερά η κορυφαία ελληνική ομάδα και εκείνη με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.
Αυτό αποδεικνύει και η UEFA μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, όπου δημοσίευσε τη λίστα των 30 κορυφαίων συλλόγων που έχουν πάρει μέρος στο Κύπελλο πρωταθλητριών-Champions League σε όλη την ιστορία του, από το 1955 μέχρι και σήμερα.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στη βαθμολογία την οποία έφτιαξε, δίνει δύο βαθμούς στη νίκη κι ένα στην ισοπαλία σε όλα αυτά τα 59 χρόνια και η… ιστορική της λίστα περιλαμβάνει μόνο δυο ελληνικές ομάδες. Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι δεσπόζουν στην 24η θέση της λίστας, και ελάχιστους πόντους πίσω από μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ, ενώ οι πράσινοι δεσπόζουν στην 28η θέση.
Οι δυο ελληνικές ομάδες λοιπόν είναι ανάμεσα στις 30 καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στο Champions League σε ένα αναμφίβολα σπουδαίο επίτευγμα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους Έλληνες εκπροσώπους, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 70η θέση πολύ πίσω από τους υπόλοιπους, ενώ φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι στη λίστα αφού ακόμα ζει με το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Δείτε τη λίστα με τους 30 κορυφαίους συλλόγους στην ιστορία της διοργάνωσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου