Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Μεξικό: Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής για τη δολοφονία εννέα Μορμόνων στις 4 Νοεμβρίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2019

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της αστυνομίας μιας κωμόπολης, με την υποψία ότι σχετίζεται με τη δολοφονία τριών γυναικών και έξι παιδιών, μελών μιας κοινότητας Μορμόνων στο βόρειο Μεξικό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η δολοφονία των εννέα Μορμόνων στην Πολιτεία Σονόρα, στις 4 Νοεμβρίου, που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών, προκάλεσε οργή στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, απ’ όπου κατάγονταν τα θύματα.
Πολλά μεξικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι συνελήφθη ο Φιντέλ Αλεχάντρο Βιγιέγκας, αστυνομικός διευθυντής στον δήμο Χάνος, που βρίσκεται στην Πολιτεία Τσιουάουα (συνορεύει με τη Σονόρα) ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Φέρεται ότι έχει δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στις δολοφονίες των εννέα. Ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Βιγιέγκας.
Οι μεξικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι γυναίκες και τα παιδιά μπλέχτηκαν κατά λάθος στον πόλεμο μεταξύ τοπικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών που μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής. Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ζήτησε τη συνεργασία των ΗΠΑ για τη διαλεύκανση του εγκλήματος και κάλεσε το FBI να βοηθήσει στις έρευνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου