Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο CEO της Boeing

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2019

Ο γενικός διευθυντής της Boeing, Ντένις Μίλενμπουργκ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο επί μήνες μετά τα δυστυχήματα των νέων αεροσκαφών 737 MAX, παραιτήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, κρίνοντας ότι ήταν αναγκαία μια αλλαγή στη διεύθυνσή της, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον όμιλο.
Τα καθήκοντα του Μίλενμπουργκ είχαν ήδη περιοριστεί από τον Οκτώβριο. Είχε χάσει μάλιστα τον τίτλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, προς όφελος του Ντέιβιντ Καλχούν. Ο τελευταίος θα αναλάβει πλήρως τον ρόλο του παραιτηθέντος Μούλενμπεργκ από τις 13 Ιανουαρίου.«Ο οικονομικός διευθυντής Γκρεγκ Σμιθ θα ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο», διευκρίνισε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μια αλλαγή διεύθυνσης ήταν αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην εταιρεία, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές, τους πελάτες και όλα τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», πρόσθεσε.
Τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 MAX μέσα σε διάστημα πέντε μηνών βύθισαν την εταιρεία στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Με μια πρωτοφανή απόφαση, όλος ο στόλος των 737 ΜΑΧ καθηλώθηκε στο έδαφος από τις 13 Μαρτίου. Εννέα μήνες μετά, οι υπηρεσίες αεροπορικής ασφάλειας δεν έχουν δώσει ακόμη το πράσινο φως για να επαναληφθούν οι πτήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή των ΜΑΧ από τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι δεν ξέρει πότε θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις.
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε θετικά την είδηση της απομάκρυνσης του Μίλενμπουργκ, με τη μετοχή της Boeing να καταγράφει άνοδο 3,6% λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου