Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Hyundai: Νέο κυκλοφοριακό concept με ιπτάμενα taxi


  •  
  •  
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ



Στις αρχές του Ιανουαρίου η Hyundai θα παρουσιάσει στην Έκθεση CES στο Las Vegas των Η.Π.Α. μία πρόγευση της αστικής κυκλοφορίας του μέλλοντος, η οποία θα συνδυάζει ιπτάμενα αντικείμενα με αυτόνομα αυτοκίνητα.
Η αστική κυκλοφορία δε θα λαμβάνει χώρα στο μέλλον μόνο στην άσφαλτο, όπως μάς παρουσιάζουν πολλά concept μετακινήσεων. Πέρα από τους υπόγειους σιδηρόδρομους, οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν και ιπτάμενες κάψουλες τόσο κάτω από την επιφάνεια της γης όσο και πάνω από αυτήν. Μάλιστα, ο… εναέριος χώρος θα είναι ανοικτός και για τη χρήση του από ιπτάμενα taxi. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη και οι σχετικές start-up εταιρείες στο εξωτερικό, όπως η Volocopter και η Lilium, οι οποίες εξελίσσουν αντίστοιχα concept, ενώ η Audi, από την πλευρά των γνωστών κατασκευαστών αυτοκινήτου, αποχώρησε από ένα project ιπτάμενων taxi.
Στην Έκθεση CES 2020 ο κορεατικός όμιλος Hyundai Motor Group θα παρουσιάσει τη δική του προοπτική για τη μετακίνηση στο μέλλον. Μάλιστα, ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα ξεχωριστό εταιρικό πεδίο, που ονομάζεται Urban Air Mobility (UAM) και θα κάνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Las Vegas ντεμπούτο με την επίδειξη του concept ενός “personal air vehicle” (ενός προσωπικού ιπτάμενου οχήματος – PAV).
Οι ιδέες της Hyundai σχετικά με το ιπτάμενο μέσο, όμως, αφορούν σε ένα ατομικής χρήσης προϊόν. Βέβαια, θα γίνει παρουσίαση επιπλέον concept για αντίστοιχες κατασκευές, που σχετίζονται με σημεία προσγείωσης και απογείωσης τέτοιων οχημάτων, που αλλιώς ονομάζονται “hubs”. Αυτά θα είναι ταυτόχρονα και σημεία επαφής για επίγεια μέσα, που θα κινούνται αυτόνομα επί γης και τα οποία θα συμπληρώνουν την ιδέα, για παράδειγμα, ενός «διαστημικού λεωφορείου» για τη μετακίνηση ατόμων από κατοικημένες περιοχές σε άλλα κατοικημένα μέρη ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος περιοχές, όπως γραφεία κτλ.
Έτσι, γίνεται σαφές πως οι Κορεάτες προετοιμάζονται για το μέλλον με πλήρη εξοπλισμό, πέρα από τα νέας τεχνολογίας επίγεια οχήματα, ανάμεσα στα οποία αυτοκίνητα με κινητήρες νέας τεχνολογίας (ηλεκτρικούς ή και κυψελών καυσίμου), και με ίδια ιπτάμενα μέσα, με στόχο να κατακτήσουν και τους ουρανούς!
E.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου