Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019

Απειλή για Αγκυρα η παραπομπή Τραμπ στη Γερουσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αγνωστο παραμένει πώς θα επηρεάσει η παραπομπή του προέδρου Τραμπ τις εύθραυστες σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον. Αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία ότι η ικανότητα του Τραμπ να προστατεύει την Τουρκία από το ολοένα εχθρικότερο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εξασθενήσει μετά την παραπομπή του, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με άρθρο του αναλυτή Σεμίχ Ιντίζ στην ιστοσελίδα Al Monitor.
Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται η τουρκική επιμονή για αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο, με στόχο την εκδίωξη των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG. Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η άρνηση των ΗΠΑ να της πουλήσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας υποχρέωσε την κυβέρνηση Ερντογάν να στραφεί στη Μόσχα. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία θεωρεί ότι η κουρδική πολιτοφυλακή στη ΒΑ Συρία είναι τρομοκρατική οργάνωση, εκφράζοντας την απορία της για την προθυμία της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει έναν εχθρό.
Η αμερικανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, αναφέρει ότι η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού συστήματος S-400 δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, καθώς το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα αποτελεί άμεση επιχειρησιακή απειλή για το προηγμένο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει στο μεταξύ να στηρίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Η οργή που προκάλεσε σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου το πράσινο φως του προέδρου Τραμπ στη μονομερή απόφαση του προέδρου Ερντογάν να διατάξει την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη ΒΑ Συρία οδήγησε σε ενίσχυση της στήριξης της κουρδικής πολιτοφυλακής μεταξύ των μελών της νομοθετικής εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, σε ανακοίνωσή του μετά την ψήφιση του αμυντικού νομοσχεδίου στη Γερουσία, υπογράμμισε το εχθρικό πνεύμα που διαπνέει το Κογκρέσο εναντίον της Τουρκίας.
REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου