Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Απειλή για Αγκυρα η παραπομπή Τραμπ στη Γερουσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αγνωστο παραμένει πώς θα επηρεάσει η παραπομπή του προέδρου Τραμπ τις εύθραυστες σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον. Αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία ότι η ικανότητα του Τραμπ να προστατεύει την Τουρκία από το ολοένα εχθρικότερο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εξασθενήσει μετά την παραπομπή του, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με άρθρο του αναλυτή Σεμίχ Ιντίζ στην ιστοσελίδα Al Monitor.
Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται η τουρκική επιμονή για αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο, με στόχο την εκδίωξη των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG. Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η άρνηση των ΗΠΑ να της πουλήσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας υποχρέωσε την κυβέρνηση Ερντογάν να στραφεί στη Μόσχα. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία θεωρεί ότι η κουρδική πολιτοφυλακή στη ΒΑ Συρία είναι τρομοκρατική οργάνωση, εκφράζοντας την απορία της για την προθυμία της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει έναν εχθρό.
Η αμερικανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, αναφέρει ότι η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού συστήματος S-400 δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, καθώς το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα αποτελεί άμεση επιχειρησιακή απειλή για το προηγμένο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει στο μεταξύ να στηρίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Η οργή που προκάλεσε σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου το πράσινο φως του προέδρου Τραμπ στη μονομερή απόφαση του προέδρου Ερντογάν να διατάξει την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη ΒΑ Συρία οδήγησε σε ενίσχυση της στήριξης της κουρδικής πολιτοφυλακής μεταξύ των μελών της νομοθετικής εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, σε ανακοίνωσή του μετά την ψήφιση του αμυντικού νομοσχεδίου στη Γερουσία, υπογράμμισε το εχθρικό πνεύμα που διαπνέει το Κογκρέσο εναντίον της Τουρκίας.
REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου