Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Εκκενώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ύστερα από εισβολή διαδηλωτών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη εκκενώθηκε, καθώς διαδηλωτές καταγγέλλουν τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές και δυνάμεις της πρεσβείας επιχειρούν να τους διαλύσουν.
2019-12-31t105130z_1205539495_rc2a6e9ko408_rtrmadp_5_iraq-security-usaΟ πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ και άλλα μέλη του προσωπικού της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βαγδάτη απομακρύνθηκαν σήμερα από την πρεσβεία για τη δική τους ασφάλεια, δήλωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές και μαχητές φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της πρεσβείας για να καταγγείλουν τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.
Οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν εισέλθει μέσα στον περίβολο της πρεσβείας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν αρχικά στην κηδεία των 25 φιλοϊρανών μαχητών που σκοτώθηκαν την Κυριακή από τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ, κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο περίβολο του γιγάντιου συγκροτήματος της πρεσβείας που βρίσκεται μέσα στην αυστηρά φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Στη συνέχεια δέχθηκαν δακρυγόνα προερχόμενα από το εσωτερικό της πρεσβείας.
Οι αξιωματούχοι του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών δεν έκαναν γνωστό πότε απομακρύνθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής και τα άλλα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, όμως πρόσθεσαν πως στο κτίριο παραμένουν λίγα μέλη του προσωπικού προστασίας της πρεσβείας.
Την Κυριακή, αμερικανικά αεροπλάνα είχαν επιτεθεί σε βάσεις που ανήκαν σε μια υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή, μια κίνηση που υπάρχει κίνδυνος να παρασύρει ακόμη περισσότερο το Ιράκ σε μία σύγκρουση δι' αντιπροσώπων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, σε μια περίοδο που μαζικές διαδηλώσεις αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα του Ιράκ
Η επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στον φόνο ενός Αμερικανού εργολάβου σε επίθεση με πύραυλο εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου