Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Με μουσική το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο


 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2019



Κηδεία του μουσισυνθέτη Θάνου Μικρουτσικου στο Ά νεκροταφείο Αθηνών. (EUROKINISSI/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών για το «ύστατο χαίρε» στον Θάνο Μικρούτσικο, το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του, αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό.
Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το «αντίο», ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς και υπουργοί, ενώ ανάμεσα στα πολλά στεφάνια ξεχώριζε του Μίκη Θεοδωράκη «Στον αγαπητό φίλο και μεγάλο δημιουργό».
Τον είχε αγαπήσει όχι μόνο όλη η Ελλάδα αλλά και η Διασπορά. Τον περασμένο Μάρτιο τον τίμησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στη Νέα Υόρκη για το οποίο ο αξέχαστος Μικρούτσικος μιλώντας στον ανταποκριτή του «Ε.Κ.» Αρη Παπαδόπουλο είχε πει ότι το «ΚΕΠ επί της ουσίας δημιουργεί σπουδαία αντισώματα στον κόσμο, που τον κάνουν να συνεχίσει να πορεύεται, να ονειρεύεται και να προσπαθεί να καλυτερεύσει τα πράγματα».
Ο Θάνος Μικρούτσικος λόγω της αρρώστιας του δεν είχε μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως αλλά τον εκπροσώπησαν τότε επάξια οι Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Θύμιος Παπαδόπουλος.

Κηδεία του μουσισυνθέτη Θάνου Μικρουτσικου στο Ά νεκροταφείο Αθηνών. (EUROKINISSI/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Στις δηλώσεις του τότε είπε ακόμη «… ότι στη σημερινή βαρβαρότητα και σε ένα ανασφαλή κόσμο, νομίζω η καλύτερη άμυνα, που είναι η τέχνη, είναι για μας κυρίως αυτό το τραγούδι. Συνεπώς το ΚΕΠ με το να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις επί της ουσίας δημιουργεί σπουδαία αντισώματα στον κόσμο που τον κάνουν να συνεχίσει να πορεύεται, να ονειρεύεται και να προσπαθεί να καλυτερεύσει τα πράγματα».
Και γενικότερα, μας είχε τονίσει, υπάρχουν σαφώς στοιχεία στην Ομογένεια ανά την Υφήλιο, τα οποία κρατούν ζωντανή τη γλώσσα μας, γιατί χωρίς αυτή ο Ελληνισμός δεν έχει μέλλον.
AΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου