Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Με μουσική το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο


 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2019Κηδεία του μουσισυνθέτη Θάνου Μικρουτσικου στο Ά νεκροταφείο Αθηνών. (EUROKINISSI/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών για το «ύστατο χαίρε» στον Θάνο Μικρούτσικο, το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του, αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό.
Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το «αντίο», ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς και υπουργοί, ενώ ανάμεσα στα πολλά στεφάνια ξεχώριζε του Μίκη Θεοδωράκη «Στον αγαπητό φίλο και μεγάλο δημιουργό».
Τον είχε αγαπήσει όχι μόνο όλη η Ελλάδα αλλά και η Διασπορά. Τον περασμένο Μάρτιο τον τίμησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στη Νέα Υόρκη για το οποίο ο αξέχαστος Μικρούτσικος μιλώντας στον ανταποκριτή του «Ε.Κ.» Αρη Παπαδόπουλο είχε πει ότι το «ΚΕΠ επί της ουσίας δημιουργεί σπουδαία αντισώματα στον κόσμο, που τον κάνουν να συνεχίσει να πορεύεται, να ονειρεύεται και να προσπαθεί να καλυτερεύσει τα πράγματα».
Ο Θάνος Μικρούτσικος λόγω της αρρώστιας του δεν είχε μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως αλλά τον εκπροσώπησαν τότε επάξια οι Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Θύμιος Παπαδόπουλος.

Κηδεία του μουσισυνθέτη Θάνου Μικρουτσικου στο Ά νεκροταφείο Αθηνών. (EUROKINISSI/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Στις δηλώσεις του τότε είπε ακόμη «… ότι στη σημερινή βαρβαρότητα και σε ένα ανασφαλή κόσμο, νομίζω η καλύτερη άμυνα, που είναι η τέχνη, είναι για μας κυρίως αυτό το τραγούδι. Συνεπώς το ΚΕΠ με το να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις επί της ουσίας δημιουργεί σπουδαία αντισώματα στον κόσμο που τον κάνουν να συνεχίσει να πορεύεται, να ονειρεύεται και να προσπαθεί να καλυτερεύσει τα πράγματα».
Και γενικότερα, μας είχε τονίσει, υπάρχουν σαφώς στοιχεία στην Ομογένεια ανά την Υφήλιο, τα οποία κρατούν ζωντανή τη γλώσσα μας, γιατί χωρίς αυτή ο Ελληνισμός δεν έχει μέλλον.
AΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου