Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας ανεβάζει την τιμή του πετρελαίου

 Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2019

Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην πιθανότητα σημαντικής εξέλιξης στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των εορτών

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας ανεβάζει την τιμή του πετρελαίου | tovima.grΆνοδο σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην πιθανότητα σημαντικής εξέλιξης στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των εορτών.
Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 28 σεντς ή 0,4%, στα 67,48 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 25 σεντς ή 0,4%, στα 61,36 δολάρια το βαρέλι.
«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να εμφανίζονται ισχυρές στα τέλη της χρονιάς, χάρη σε ένα συνδυασμό καθοριστικής προόδου στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας, της συμφωνίας του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του και της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στο σχιστολιθικό πετρέλαιο» δήλωσε αναλυτής της AxiTrader.
«Όλα αυτά καταδεικνύουν μια ισχυρότερη επίδοση για τις τιμές πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν πριν από μόλις δύο μήνες».
Προχθές, Τρίτη, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, θα παρευρεθούν σε τελετή υπογραφής για τη «φάση 1» της συμφωνίας για τον τερματισμό της εμπορικής τους διαμάχης, που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα.
Ο εμπορικός πόλεμος, που ήδη διαρκεί περίπου 17 μήνες, έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι τιμές να καταγράφουν διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου