Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Πολύ κόσμος στο λαϊκό προσκύνημα του Γιάννη Ζαραλίδη

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019

Ioannis "John" Zaralidis ObituaryΜε πόνο ψυχής βρεθήκαμε χθες στο λαϊκό προσκύνημα στον Γιάννη Ζαραλίδη στον περικαλλή ναό με ψηφιδωτά της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Lowell.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Τραβαγιάκης, η Γραμματέας κ. Όλγα Φώτου, οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Θέμης Καρατζάς που ήταν συμμαθητής του αδελφού του Γιάννη Ζαραλίδη στη Θεσσαλονίκη και ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.

Ένα ωραίο στεφάνι με άσπρα λουλούδια και μπλε κορδέλα από την Ομοσπονδία ήταν εκεί δίπλα στο Γιάννη αφού ο Γιάννης είχε εκλεγεί τον περασμένο Ιούνιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Δεν πρόλαβε όμως ο Γιάννης να βοηθήσει αφού λίγο καιρό μετά προσβλήθηκε από καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Lowell General Hospital την περασμένη Τετάρτη.
Χαιρετίσαμε την βαριελγούσα σύζυγο Δάφνη, τη κόρη τους Θέα που ήρθε με το σύζυγό της Βαλάντη Παπαγεωργίου, δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, το γιό του Γιώργο και τους άλλους συγγενείς.
Κοσμοσυρροή αφού ο Γιάννης ήταν δραστήριος στην Ελληνική Κοινότητα αφού είχε διατελέσει Πρόεδρος της ως άνω ενορίας.  Μάλιστα όταν ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου οταν αυτός και 11 άλλα άτομα έφεραν αντίρρηση στο Μητροπολίτη και αφορίστηκαν!  Η "ανταμιβή" για τον εθελοντισμό!
Τα πράγματα άλλαξαν όταν συνάντησε τον τέως Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στο άγιασμα των υδάτων στο Tarpon Springs, Florida.  Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τον έκανε "ΑΡΧΩΝ." 

Ήταν 4:30 το πρωί όταν το καλοκαίρι του 1996 βρέθηκα με την οικογένειά μου στο North Chelmsford όπου θα πέρναγε η Ολυμπιακή Φλόγα σε ποδήλατο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.  Παρ’ ότι ήταν πολύ πρωί ο δρόμος δεξιά και αριστερά ήταν γεμάτος κόσμο.  Είχαμε Ελληνικές σημαίες και λίγο ποιο κάτω ήταν και μία άλλη Ελληνική Σημαία.  Εκεί ήταν μία άλλη Ελληνική οικογένεια και σε λίγο σμίξαμε και γνωριστήκαμε.  Ήταν ο Γιάννης Ζαραλίδης με την σύζυγό του Δάφνη Ζαραλίδη, το γένος Κουλοχέρα, τρισέγγονη του ήρωα του 1821 Νικηταρά του Τουρκοφάγου από το Τουρκολέκα Αρκαδίας και τα παιδιά τους Θέα και Γιώργος.
Από τότε ο Γιάννης με είχε σε μεγάλη εκτίμηση και όπου με εύρισκε με χαιρετούσε.  «Σε θαυμάζω» μου έλεγε όποτε με συναντούσε.   «Εσύ δίνεις πολλά για τον Ελληνισμό».  «Όλοι μαζί μπορούμε» του απαντούσα.
Παρ’ ότι διετέλεσε Πρόεδρος στην ενορία/κοινότητα της Μεταμορφώσεως αλλά και στον Μακεδονικό Σύλλογο Αιμιλιανός και Θεοδώρα ο Γιάννης Ζαραλίδης δεν ήταν πολιτικός και πολλές φορές εξέφραζε τη γνώμη του και δημιουργείτο πρόβλημα.  Η βαριά ηχώ της φωνής του και η βαριά αγγλική προφορά του δημιουργούσαν ένα άλλο πρόβλημα.

Σε ένα silent auction στο Indian Ridge στην Andover για να βοηθηθεί το ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο του Lowell ο Γιάννης κι εγώ «κτυπούσαμε» τα εκθέματα ο ένας εναντίον του άλλου.  Η πλάκα που κάναμε ήταν το κάτι άλλο αφού ένα πατίνι των $50 έφτασε τα $800, ενώ 2 εισιτήρια για τα Celtics των $30 τα φτάσαμε $500 το ένα.  Εκεί ο Γιάννης Ζαραλίδης από μικροφώνου αφού ήταν chairman αναγνώρισε την προσφορά της συζύγου μου και εμένα, μάλιστα της έδωσε ανθοδέσμη και μίλησε στο κόσμο για το γεγονός ότι συναντηθήκαμε το πρωί του καλοκαιριού του 1996 όταν πέρναγε η Ολυμπιακή Φλόγα από το North Chelmsford.
Τι να πεις για το Γιάννη που όποτε χιόνιζε σηκωνόταν τα άγρια χαράματα και με το φορτηγάκι του που είχε βάλει ενί καθάριζε τους χώρους στάθμευσης στο ναό της Μεταμορφώσεως, στη νέο-ιδρυθείσα κοινότητα της Παναγίτσας στο Dracut και όταν του ζητήθηκε το προαύλιο χώρο του Ημερήσιου Σχολείου, δωρεάν.

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να λέγονται.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 11:00πμ από το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Αιωνία σου η Μνήμη Γιάννη Ζαραλίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου