Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2017

Σοβαρή ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σχετική ανάλυσή της, η οποία συνοδεύει την έκθεσή της για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
  • Μετά την έκδοση των νέων ΦΕΚ με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 27 Ιουνίου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προκειμένου να ενημερωθεί «περί των προγραμμάτων του μαθήματος».
  • Μόλις ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα έχει προσόντα που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της ελεγκτικής εταιρείας ΕΥ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαρδιωτικά για τους νέους που παίρνουν πτυχία σε σχολές, οι οποίες δεν έχουν καμία ζήτηση στην Ελλάδα.
  • Σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγείλει για το απόγευμα της 29ης Ιουνίου οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων και ομάδα αντιεξουσιαστών στην πλατεία Κολωνακίου προσανατολίζεται η ηγεσία της Αστυνομίας.
  • Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη Βουλή. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.
  • Αυλαία ρίχνουν σήμερα, Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψηφίους στα ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένοι, οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται με Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσουν τα θέματα.

Κόσμος

  • Γερμανία και Γαλλία μπορούν συνεργαζόμενες να αλλάξουν την Ευρώπη, εκτιμά η Die Zeit. Στις γερμανικές ζυμώσεις γύρω από την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα αναφέρεται η FAZ.
  • Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Ωστόσο, στο εσωτερικό του σταθμού προκλήθηκε μικρή έκρηξη.
  • Ο διάδοχος του θρόνου στην Σαουδική Αραβία, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα.
  • Το δράμα της ομηρίας μαθητών σε δημοτικό σχολείο που εξελίχθηκε στα νότια των Φιλιππίνων τερματίστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού. Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.
  • Η μάχη επρόκειτο να είναι περίπατος και εξελίχθηκε σε εκλογικό θρίλερ με αποτέλεσμα να δαπανηθούν τεράστια ποσά στην προεκλογική εκστρατεία. Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κερδίσουν την έδρα στην Ατλάντα για να δείξουν ότι ο Τραμπ δεν είναι δημοφιλής. Τελικά, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν.

Οικονομία

  • Να επανεξετάζει το ζήτημα του προστίμου των 250 ευρώ για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων φέρεται το ΥΠΟΙΚ, μετά τα λάθη. Δίνοντας στους «παραβάτες» δεύτερη ευκαιρία μελετάται κατάθεση ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ασφαλίσουν το όχημά τους.
  • Τις προτεραιότητές του με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα που παρέθεσε το νέο ΔΣ του ΣΕΤΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ προέταξε την ανάγκη της απελευθέρωσης των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Τη βεβαιότητα για αρμονική συνεργασία με την State Grid, προς όφελος των χρηστών του συστήματος εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας απόψε στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την μεταβίβαση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική εταιρεία.
  • Σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους εκφράζει η Κομισιόν στην έκθεση συμμόρφωσης. Η Επιτροπή βλέπει ανάγκη «εφαρμογής επιπρόσθετων μέτρων περιορισμού του χρέους που θα χτιστούν επί των όρων και των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του Eurogroup στις 25 Μαΐου και στις 15 Ιουνίου».
  • Η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σε ημερίδα των γερμανών βιομηχάνων στο Βερολίνο, τάχθηκε υπό προϋποθέσεις υπέρ ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών αλλά και ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης.

Αθλητισμός

  • Κρίσιμα 24ωρα διανύει η σχέση Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ και των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι παρακολουθούν σχεδόν αμήχανοι το «παζάρι» που άνοιξε ο Σουηδός φορ για τη μεταγραφή του στην Αλ Αΐν και τη μετακόμισή του στα ΗΑΕ. Το «τριφύλλι» είπε το «πρώτο όχι» στην πρόταση που κατέθεσαν οι Άραβες, όμως, ο κόσμος αρχίζει και χάνει την ψυχραιμία του γεμίζοντας τους λογαριασμούς του Μπεργκ και της συζύγου στα social media, με ιδιαίτερα επιθετικά μηνύματα έως και ύβρεις! Με αυτό τον τρόπο, οι φίλιοι του Παναθηναϊκού θέλησαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους (κυρίως) προς τον ποδοσφαιριστή τον οποίο κάποιοι αποκάλεσαν μέχρι και «προδότη»!
  • Το πρώτο «όχι» στην Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ είπε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί ο Σουηδός επιθετικός να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα 3 χρόνια, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» οι «πράσινοι» έχουν τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση. Τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5,2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Σουηδού φορ.
  • Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Έλντερ Λόπες. Ο 28χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ της Λας Πάλμας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση». Ο 28χρονος άσος που ανήκει στη Λας Πάλμας και δεσμεύεται μέχρι το 2018, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο Πορτογάλος άσος, έκανε μια καλή σεζόν στη La Liga με 15 συμμετοχές και 1 ασίστ, ενώ έπαιξε και σε δύο αγώνες Κυπέλλου.
  • Πολύ κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ο Ντάνι Αλβες με τις φήμες να έχουν πάρει μορφή... χιονοστιβάδας το τελευταίο 24ωρο. Πηγές από το Τορίνο αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει προφορικά με τους «Πολίτες» και εγκαταλείπει τη Γιουβέντους προκειμένου να εκμεταλλευτεί το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.
  • Στην τσιμπίδα των ισπανικών ελεγκτικών μηχανισμών πιάστηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο. Λίγες ημέρες μετά την πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα είναι και ο συμπατριώτης και παλιός προπονητής του στη Ρεάλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου