Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Καναδός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων


Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2017

SNIPER


Ένας ελεύθερος σκοπευτής των καναδικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ θανατηφόρας βολής σε μεγάλη απόστασης, καθώς, με μια άνευ προηγουμένου στα χρονικά της στρατιωτικής ιστορίας βολή, σκότωσε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,54 χλμ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της καναδικής The Globe and Mail, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την Πέμπτη πως ένα μέλος της Joint Task Force 2 προέβη στη συγκεκριμένη βολή κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Ιράκ τον προηγούμενο μήνα. Η σφαίρα χρειάστηκε 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον στόχο της.Canadian special forces sniper makes longest confirmed kill shot in recorded history. At more than 2 miles, it's the longest kill shot ever.

Για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκαν πολλά άλλα στοιχεία για το συμβάν. Το όπλο του ελεύθερου σκοπευτή ήταν ένα McMillan TAC-50, και ο ίδιος έριξε από υπερυψωμένο σημείο ενώ ήταν σε εξέλιξη επίθεση μαχητών του ISIS εναντίον ανδρών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. «Αντί να ρίξουμε μια βόμβα που θα μπορούσε εν δυνάμει να σκοτώσει αμάχους στην περιοχή, πρόκειται για μια πολύ ακριβή εφαρμογή ισχύος και επειδή ήταν τόσο μακριά, οι κακοί δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε» ανέφερε στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με την The Globe and Mail, ο φόνος επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα μέσω βιντεοκάμερας και άλλων δεδομένων.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ελεύθερος σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον, που είχε σκοτώσει το 2009 έναν πολυβολητή των Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων. Το ακόμα προηγούμενο το είχε πάλι Καναδός, ο δεκανέας Ρομπ Φέρλονγκ, στα 2.430, με στόχο έναν Αφγανό αντάρτη που κουβαλούσε πολυβόλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου