Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Την Πέμπτη που μας έρχεται είναι μεγάλη εορτή για τις ΗΠΑ,

είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών

Thanks-Giving

Η μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή για τη χώρα, και εορτάζουμε όλοι

κύριο φαγητό είναι η γαλοπούλα.


Από την ιστοσελίδα μας, paneliakos.com

σας ευχόμαστε

ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, Happy Thanksgiving

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Καναδός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων


Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2017

SNIPER


Ένας ελεύθερος σκοπευτής των καναδικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ θανατηφόρας βολής σε μεγάλη απόστασης, καθώς, με μια άνευ προηγουμένου στα χρονικά της στρατιωτικής ιστορίας βολή, σκότωσε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,54 χλμ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της καναδικής The Globe and Mail, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την Πέμπτη πως ένα μέλος της Joint Task Force 2 προέβη στη συγκεκριμένη βολή κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Ιράκ τον προηγούμενο μήνα. Η σφαίρα χρειάστηκε 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον στόχο της.Canadian special forces sniper makes longest confirmed kill shot in recorded history. At more than 2 miles, it's the longest kill shot ever.

Για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκαν πολλά άλλα στοιχεία για το συμβάν. Το όπλο του ελεύθερου σκοπευτή ήταν ένα McMillan TAC-50, και ο ίδιος έριξε από υπερυψωμένο σημείο ενώ ήταν σε εξέλιξη επίθεση μαχητών του ISIS εναντίον ανδρών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. «Αντί να ρίξουμε μια βόμβα που θα μπορούσε εν δυνάμει να σκοτώσει αμάχους στην περιοχή, πρόκειται για μια πολύ ακριβή εφαρμογή ισχύος και επειδή ήταν τόσο μακριά, οι κακοί δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε» ανέφερε στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με την The Globe and Mail, ο φόνος επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα μέσω βιντεοκάμερας και άλλων δεδομένων.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ελεύθερος σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον, που είχε σκοτώσει το 2009 έναν πολυβολητή των Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων. Το ακόμα προηγούμενο το είχε πάλι Καναδός, ο δεκανέας Ρομπ Φέρλονγκ, στα 2.430, με στόχο έναν Αφγανό αντάρτη που κουβαλούσε πολυβόλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου