Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

“Πυροτεχνήματα” στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημόσια αγόρευση στο Lowell, Στο Cawley Stadium το High School (Λύκειο), 5-4 η ψηφοφορία.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2017
Όπως φάνηκε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαν όλα τα στοιχεία που είχε ο City Manager

Αρκετοί ομογενείς έδωσαν το παρόν όπου θίγονται άμερα οι περιουσίες τους όπως το ζεύγος Βασίλη Αλέξη και Σωτήρη Σωτηρίου που έχει το εστιατώριο Milan για 30 χρόνια και τώρα θέλουν να το πάρουν με αναγκαστική απολοτρύωση.

Παρακολουθήσαμε χθες βράδυ το public debate και την ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορική πόλη του Λόουελ, (Lowell, Massachusetts) για το πολυσυζητημένο θέμα για το νέο Λύκειο.
Από ενωρίς το απόγευμα εκατοντάδες δημότες είχαν καταλάβει τις θέσεις του ακροατηρίου το μπαλκόνι των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους διαδρόμους του Δημαρχείου, ενώ άλλοι έμειναν απ' έξω.
Υπήρχαν δύο παρατάξεις, η μία ήθελε το Λύκειο να μεταφερθεί διπλά από το Στάδιο και η άλλη να παραμείνει εκεί που είναι όπου θα ανακαινιστούν τα τρία μεγάλα κτίρια ενώ θα αγοραστεί και παράπλευρη ιδιωτική περιουσία. Τα δύο σχέδια έχουν “αρχική” τιμή να στοιχίσουν 350 εκατομμύρια δολάρια.
Το σημερινό σχολείο είναι στο κέντρο της πόλης ενώ η νέα τοποθεσία είναι στα ανατολικό μέρος και συνορεύει με το Tewksbury όπου θα κτιστεί νέο κτιριακό συγκρότημα όπου θα στεγάσει τους 3,500 μαθητές και μαθήτριες.
Το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση μεταξύ των κατοίκων αλλά και των δημοτικών συμβούλων. Δεκάδες πλακάτ υπέρ ή εναντίον των δύο τοποθεσιών είχαν οι κάτοικοι οι οποίοι επευφημούσαν ή γιουχάιζαν αυτούς που μιλούσαν από το βήμα.
Δεκάδες αστυνομικοί είχαν λάβει θέσει εντός και εκτός του Δημαρχείου για τυχόν παρατράγουδα χωρίς να χρειαστεί όμως η ενεργό συμμετοχή τους.
Ένας ένας ή μία μία οι κάτοικοι που είχαν γραφτεί στη κατάσταση να μιλήσουν πλησίαζαν το βήμα και είχαν πέντε λεπτά να αναπτύξουν τη γνώμη τους.
Τελικά στις 11:30μμ οι τοποθετήσεις των δημοτών τελείωσαν και άρχισαν τις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί Σύμβουλοι με πρώτο τον φιλέλληνα Δήμαρχο Edward Kennedy ο οποίος είπε τους λόγους που θα ψηφίσει να παραμείνει το Λύκειο εκεί που είναι. Στη συνέχεια μίλησαν οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σαμαράς ο οποίος διατέλεσε 19 χρόνια Λυκειάρχης στη πόλη τάχτηκε και αυτός με τον Δήμαρχο μαζί τους και ο πρώην Δήμαρχος Μιλενάζο και ο δημοτικός σύμβουλος Λέχη.
Η πρώην δήμαρχος και αυτή φιλέλλην Ρίτα Μέρσιερ τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης του Λυκείου. Μαζί της ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Ρόντνεϊ Έλλιοτ και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρούρκ, Λέρη και Μπέλαντζερ.
Προσέξαμε ότι πριν αρχίσει η ψηφοφορία ο Δήμαρχος ρώτησε τον Διευθυντή της Πόλης (City Manager) Murphy εάν γνώριζε για άλλα $20 εκατομμύρια έξοδα που δεν ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για να μετακινηθεί το Λύκειο και η απάντηση που πήρε ήταν ΝΑΙ για να φουντώσει ένα μουρμουρητό ότι αυτό δεν είναι σωστό. Σε κάποια στιγμή φάνηκε ότι οι δημοτική σύμβουλοι Λάρη και Μπέλαντζερ φάνηκε ότι θα άλλαζαν την ψήφο πράγμα που δεν έγινε αφού ψήφισαν όπως είχαν δηλώσει στο Τύπο από πριν.
Πυροτεχνήματα είχαμε όταν ο δημοτικός σύμβουλος Ρόντνεϊ σήκωσε τη φωνή του στο Δήμαρχο που είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος σε έντονο ύφος να τον καλέσει στη τάξη.
Η οριακή ψήφος ίσως να μην είναι και τελική για το χώρο στο Cawley Stadium δεδομένου ότι πολλά στοιχεία όπως το υπέδαφος και η απαλλοτρίωση δεκάδων περιουσιών θα αυξήσει τα έξοδα.

Η διαδικασία τελείωσε στις 12:30 το πρωί με ανάμεικτα συναισθήματα από τους συμμετέχοντες και παρευρισκομένους.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου