Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2017

  • Με τα ειδικά μαθήματα συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη στα Αγγλικά και την Παρασκευή στην Αρμονία.
  • Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επικείμενη διάσκεψη για την Κύπρο, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στην Ελβετία, συναντήθηκε την Τετάρτη διαδοχικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
  • «Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στις Βρυξέλλες.
  • Να ισχύσουν και για τις οργανωμένες παραλίες οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης, ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Κόσμος

  • Το μεγάλο τέμενος αλ Νούρι, με τον εμβληματικό μιναρέ του, στην παλιά πόλη της Μοσούλης, είναι παρελθόν. Το εμβληματικό μνημείο ανατινάχθηκε την Τετάρτη και ο ιρακανινός στρατός κατηγορεί τους τζιχαντιστές γι' αυτό, ενώ το Ισλαμικό Κράτος δείχνει ως υπεύθυνη την αμερικανική πολεμική αεροπορία.
  • Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 280 στρατιώτες του γερμανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα σχετικά άγνωστα πολιτικά πρόσωπα στα βασικά υπουργεία στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού στον οποίο προχώρησε, αφού οι σύμμαχοί του από το κεντροδεξιό κόμμα MoDem ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται.
  • Το διεθνές αεροδρόμιο Bishop στο Φλιντ του Μίσιγκαν εκκενώθηκε προσωρινά την Τετάρτη, όταν αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και το FBI εξετάζει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.
  • Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Τετάρτη ένα βετεράνο διπλωμάτη της Μόσχας επικεφαλής του νεοσύστατου Γραφείου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οικονομία

  • Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Επίσης, ανατέθηκε στους συναρμόδιους υπουργούς να αναζητήσουν τη βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους.
  • Παρατείνεται έως τις 27.7.2017, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, στις περιπτώσεις όπου η προβλεπόμενη, από την ισχύουσα νομοθεσία, προθεσμία λήγει στις 12.6.2017 και στις 3.7.2017 για τους κατοίκους του εξωτερικού, με τροπολογία που ψηφίζεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια.
  • Μόνο στην επιτροπή Προϋπολογισμού θα τεθεί τελικά η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Στην αυριανή Ολομέλεια συζήτηση για την ελληνική κρίση, στο πλαίσιο ευρύτερης συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική.
  • Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, καταγράφοντας μία ακόμη μείωση μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.
  • Στην 22η θέση κατατάχθηκε η Ελλάδα το 2016 στον σχετικό πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία, που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Innovation Scoreboard 2017). Υπήρξε μάλλον άνιση πρόοδος ανά την Ευρώπη, καθώς βελτιώθηκαν οι επιδόσεις 15 χωρών ως προς την καινοτομία, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών.

Αθλητισμός

  • Έτοιμος να καταβάλλει στις ισπανικές αρμόδιες αρχές το ποσό των 14.7 εκ. ευρώ φέρεται ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο -ποσό το οποίο κατηγορείται ότι υπέκρυψε από τον γενικό εισαγγελέα- εν όψει της ακροαματικής διαδικασίας του επόμενου μήνα, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας.
  • Προπονητής του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Νταμίρ Κάναντι. Η ομάδα του Περιστερίου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αυστριακού τεχνικού για την επόμενη περίοδο, με τον 47χρονο να δηλώνει ότι ήρθε αποφασισμένος για να οδηγήσει το σύλλογο σε μεγαλύτερες επιτυχίες.
  • Την πρώτη της νίκη στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών πέτυχε η Πορτογαλία επί της «οικοδέσποινας» του τουρνουά, Ρωσίας, με 1-0, στο εναρκτήριο ματς της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έκανε το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 8ο λεπτό από μπαλιά του Γκερέιρο.
  • Στην αντεπίθεση περνάει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ετοιμάζει αντι-καταγγελία προς την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή αφού πριν λίγες ημέρες μπήκε στο λογαριασμό του ένα μεγάλο μέρος των οφειλομένων. Παράλληλα, στο Τριφύλλι υποστηρίζουν ότι ο Σουηδός δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει με άλλη ομάδα χωρίς την άδειά τους, αφού έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019...
  • Της... μόδας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η φοροδιαφυγή από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Γνωστές πλέον οι υποθέσεις που αφορούν τους Ζοζέ Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι κατηγορύνται για απόκρυψη εσόδων και μη καταβολή φόρων στις αρμόδιες Αρχές της Ισπανίας. Μία περίπτωση που δεν είναι και... τόσο γνωστή, αφορά τον Ανχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ελέγχθηκε για το ίδιο αδίκημα -από την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης- και όπως αποκαλύπτει ο ισπανικός Τύπος, παραδέχθηκε την ενοχή του και συμφώνησε να απαλλαγεί, καταβάλλοντας πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου